En fråga till er? (fiktivt)


Jag går och strosar efter älvkanten. Luktar in försommarens aromatiska dofter. Björken luktar aldrig så gott som denna tid på året. Sött, fräscht och syrligt grönt. Häggen överfaller mig med sina essenser och jag fylls på med friskt klorofyll.

Gula Kabbelekor lyser som solar vid älvkanten. Hittar även några gula maskrosor. Solen lyser. Allt skimrar i gult mot det gröna och det blåa i älven.

Jag förlorar mig i tankar. Ser knappt var jag går.

Stannar upp vid en badhytt och får se en något nytt som har affischerats på ena badhusväggen under natten. På affischen ställs frågan: ”Tänk om Hitler hade haft tillgång till internet?”

Jag ryser till av obehag. Ser mig snabbt omkring. Allt ser ut som vanligt.

Min goda stämning försvann i ett nafs.

Alltså kan ni tänka er hur många människor Hitler skulle ha hjärntvättat via internet? Kanske även ha haft tillgång till att se vem som gillade och inte gillade hans propaganda?

Man skulle inte bara bli avstängd via internet. Man kanske skulle ha blivit uppsökt och bortforslad och sen åkt in i gaskammaren.

Helt plötsligt går solen in bland molnen. Allt blir kallt och grått. Jag ryser av obehag.

Det råder knappast någon källkritik via internet. Barnen får lära sig om det i skolan. Men det finns gott om vuxna som tror på allt det ser och läser.

Hemska tankar, på hur många Hitler skulle ha indoktrinerat om han hade haft internet som tillgång.

Fast även idag så görs intrång till viktiga saker som inte ska nå befolkningen.

Ja, detta med internet är bra men också ett mycket sårbart system.

Sedan detta med att det alltid kommer att finnas någon som är som Hitler och som vill besegra alla med mord och krig. Värst är det när de sprider ut olika gifter och att de små blir drabbade och som ingen hjälp får på grund av en hemsk och mordisk krigsherre.

Tur att detta är en fiktiv historia men vem om den kan bli sann?


© Ljusletaren

23 oktober 2019