Slå dövörat till (fiktivt)


Tror mig inte ha hört någon fnysa när man säger ängel. Alla tycks vara vänligen inställda till dem. Spelar ingen roll vad man tror men en ängel är något som alla har respekt och värdighet för.

Många av oss som är lite äldre minns tavlan med skyddsängeln som håller ett vakande öga på två barn som går över en bro. Den bilden har fascinerat många barn under tidens gång och gör det än.

Ofta läser vi om olika olyckor och hur fantastiskt bra de klarade sig. Då sägs det ofta att de hade änglavakt.

Under många år så har änglatrenden brett ut sig och inte minst här i Sverige. Säger man Christina Schollin så kommer tankarna på änglarna genast fram.

En ängel lyfter och bär själar fram, både nu och här i livet och efter livet.

Ljuset som brinner i mörkret representerar att godheten vinner alltid över det mörka.

När det mörka infinner sig i människors hjärtan via hat och förtal då måste vi tända upp våra ljus ännu mera. Då gäller det att bli hänförd av både de inre ljusen liksom de verkliga ljusen av stearin.

Jag vägrar att sprida ondskan via att varje dag sitta och skriva om att det och det har hänt. Mörkret när och just du bidrar till det via att bara oja dig om det som är dagens mörka elände.

När ljusets låga istället. Läs och skriv om godheten. Gotta dig inte i alla mörka artiklar. Konstatera bara fakta. Vi ska sprida ljuset liksom våra änglar gör. Tillsammans kan vi som vanligt alltid vinna över mörkret.

Tala ofta och väl med din ängel. Be om hjälp när du behöver det. En ängel lyssnar alltid. Fortsätt att tro på godheten och värna alltid om änglar och dess krafter.

Blunda och slå dövörat när du hör tjattret från de som vill sprida mörkrets krafter. Lyssna inte ens på deras argument. Vad säger att de har rätt och inte vi?

Tack kära ängel för att du viskade detta i mitt öra när jag skrev detta.

© Ljusletaren
2 december 2018