Del 8

Rätt eller fel beslut?

Adriana har ont och allt läker långsamt. Det psykiska är mer än jobbigt. Hon har blivit rädd för män och helst de vackra männen med glittrande ögon.

Givetvis så har hon begärt en kvinnlig läkare och en kvinnlig psykolog. Adriana får prata av sig om allt och det känns skönt. Psykologen låter hennes tårar rinna när tankarna på ett barn kommer upp. De diskuterar livet och om allt som rör Adriana.

Nu är det några månader sen allt detta hände. Adriana har inte fått igång sin mens och hon är starkt misstänkt om att hon är gravid. Gravid med ett monster. Hur ska ett sådant barn bli?

Ja, hon får bekräftat från sin läkare att hon är gravid. Tid beställs hos barnmorskan.

Adriana är stel av skräck. Hur ska detta oönskade barn bli? Ska hon ta bort det och veta att hon aldrig mer kan bli begåvade med ett barn? Måste Bo få umgängesrätt med sitt barn? Det skulle hon aldrig klara av.

Adriana svettas och fryser och tårarna rinner. Ingen mer än hon själv kan bestämma över detta liv som växer inom henne. Ibland så tänker hon ja för att lika snabbt tänka nej.

Hennes föräldrar förstår henne men kan inte hjälpa henne i denna situation. De säger att vi finns här vad än du bestämmer dig för.

Hennes psykolog säger att det är endast Adriana som kan bestämma detta. Psykologen hjälper henne att tänka på olika sätt och för att sedan bestämma sig. Tiden för abort är snart förbi.

En natt drömmer Adriana om sin vän Inga. De går hand i hand på en äng full med underbara blommor. En liten glad flicka springer framför dem och plockar blommor. Hon vänder sig om mot Adriana och säger mamma. Adrianas hjärta blir full av värme. Inga springer fram till flickan och lyfter upp henne. Du är så lik din mamma och är helt ljuvlig.

Adriana vaknar till. Känner hur kärleken till barnet växer inom henne. Smeker sin mage och välkomnar det lilla livet med glädje i själen. Tack Inga säger hon tyst för sig själv!

Adrianas är stor och mycket stor. Det är tvillingar säger barnmorskan. Nu börjar grubbleriet igen för Adriana. Ska hon föda en god och en ond. Det hjälper inte vad alla säger om hennes kommande barn.

Nu är det dags för födseln. En flicka och en pojke välkomnas till världen. Pojken är en kopia av sin mor och flickan är en kopia av hennes far. Båda barnen är lättskötta och båda barnen följer sin kurva.

Andersson har lovat att ingenting säga till Bos föräldrar om tvillingarna. Fast skulle de komma på besök så skulle de genast ana sanningen. Flickan ser ut som Bo då han var liten.

Tvillingarna får namnen Lis-Marie och Per-Erik. Barnen växer så det knakar och snart är barnen två år.

Det blev ingen utbildning för Adriana. Hon har fullt upp med de små. Adriana jobbar på ett kontor där hon trivs. Fått lägenhet och har dagisplatser till sina små. Föräldrarna finns alltid till som hjälp om det behövs.

Adriana tycker att hon tog rätt beslut angående att föda fram sina fina barn. Hon försöker ofta att trycka bort känslan med att Lis-Marie har en väldigt ego sida. Per-Erik är ett lugnt och ett iakttagande barn. Han går ofta undan och sitter stilla med sina leksaker. Låter Lis-Marie få ta för sig av livet.

Adriana ser sidor av Lis-Marie som hon inte gillar. Hon hoppas att det bara är ett trotsigt barn och att allt ska växa bort. Men så fel hon hade.

© Ann-Britt Berglund

18 januari 2021