Ett minne från augusti 2019 (fiktivt)


Ofta kan jag ta mig tid för att bara sitta ned för att fundera. Måste erkänna att det är skönast då det är svala temperaturer. Som ni alla vet så gillar jag vintern jättemycket fast det skulle vi inte prata om denna gång.

Jag kollade verkligen noga in vad matte hade packat ned i picknickkorgen denna augustidag. Ja, det fanns med kallt och gott vatten, två stycken tuggpinnar och fika och goda smörgåsar.

Dagen var skön här där vi satt vid Korpträskstugan. Fläktade skönt i min päls. Vi har nyss avnjutit goda mackor. Matte och husse drack kaffe och jag vatten.

De där laxsmörgåsarna gav mersmak. Fick smaka men sedan åkte resten ned i kylväskan till nästa kaffetår. Förlåt jag menar vattentår.

Det är så himla gott att leva och helst när jag fick gå ned i vattnet. Tittar intresserat på en geting som matte försöker mota bort.

Iakttar verkligen vad min älskade husse gör. Den mannen älskar jag över allt annat. Så klart att jag älskar matte också för hon är ganska så lyhörd av sig och förstår mig lite bättre än vad husse gör. Fast nu har husse gått i hårdträning sedan han blev pensionär så nu kan de båda mina olika läten och vet vad jag då vill.

Alltså att sitta så här på bordet och se ut över Korpträsket är en riktig höjdare. Höra hur vattnet skvalpar mot stranden. Se hur någon mås seglar fram med vindens hastighet.

Husse och matte tror att jag inte hör något men det gör jag. Visst prasslade det av smörgåspappret? Nu kommer laxmackorna fram igen och nu måste jag ändra ställning för att se extra vacker ut. Ta fram min finaste och ödmjukaste blick. Gör en försiktig slickning kring min mun.

Attans också, äter de upp sina smörgåsar utan att jag får något? Vilka snålisar! Ser de inte hur sugen jag är. Vi gick ju så långt i värmen och det tar på och helst om man är en hund som jag med tjock päls.

Nu händer något! Jajamensan en laxsmörgås till åker upp från kylväskan och bryts i bitar till mig. Salt och gott behövs för en varm hund.

Satt bra det där! Jag hoppar ned och dricker lite vatten ur min skål. Nu ska jag lukta in hela stället innan vi går hem.

Nu är det den tjugonionde oktober och det är snö och kallt. En underbar sol till det. Vi gjorde en härlig tur igår men utan fika.

Nu har min bästa tid kommit men jag tänker ändå med värme tillbaka till underbara denna augustidag.

Tror jag börjar bli som matte och gillar att skriva. Vill ni veta mera så kanske jag berättar om något annat minne en annan gång.


Voff från Sokko

© 29 oktober 2019