Del 14

Bo har permission

Bo vet att tvillingarna är femton år. Han vill se dem till varje pris. De är av hans eget kött och blod och ingen ska hindra honom. Det finns bara en hake och det är att han har bevakning på sina första permissioner.

Bo och hans manlige bevakare går till ett matställe för att äta mat. Denna första gång så är permissionen kort för att se om han kan uppföra sig.

Alla vet att Bo ser bra ut och att han kan manipulera många människor. Därför lägger han in en charmstöt på killen som bevakar honom.

I fängelset sprids skvaller fort så Bo vet att han manlige vakt är bisexuell. Därför gör han allt för att vinna över vakten på sin sida. Gör antydningar om att han vill ha lite sex med honom. Inte nu men senare.

Fängelsevakten sväljer allt med hull och hår. Han ser till att han får följa med som vakt när Bo ska ha sina permissioner. Han skryter ofta om till fängelseledningen om hur Bo uppför sig bra och är trevlig mot alla.

Nu är det första weekenden för Bo att vara ensam ute i frihet. Han har stämt träff med vakten på ett hotell. Ger vakten det han vill ha. Stoppar sömnmedel i hans dricksglas. När vakten sover så tar han tillfället i akt och flyr hem till Adriana.

Han ser hur två välskapta och fina tonåringar följer sin vackra mamma in i deras hus. Han tar upp pistolen och bestämmer sig för att smyga sig in för att skjuta alla tre.

Han öppnar den olåsta dörren och stiger in i det gammeldags köket. Adriana och barnen tittar förvånat på honom. De ser hur Åke och hans bror följer efter Bo men säger inte ett ord.

Bo tittar förälskat på sina tre offer. Tänker att det är nästan synd att döda dem men än är han inte helt fri och ingen annan ska få äga det som är hans.

Han tar upp pistolen och börjar sikta och givetvis först mot Lis-Marie och ska just skjuta när hans pistol flyger all sin väg. Skottet brann av men träffar bara taket.

Han känner något hårt mellan skulderbladen. Två män skriker att han ska lägga sig ned på golvet. Åkes bror är polis och han sätter därför handbojor på Bo.

Snart är gården återigen full med blåljus. Ingen är skadad som tur är.

Tvillingarna har fått veta berättelsen om sin pappa och även sett bilder på honom så de var inte heller så chockade.

Press och nyheter slår upp detta med stora uppslag. Hjältarna får riktigt skina för det de har gjort. Bo får ytterligare pålagda fängelseår. Dessutom ska han förflyttas till ett annat fängelse och längre ifrån Adriana och barnen.

Bos föräldrar blir helt chockade. Grubblar på hur allt detta har kunnat hända? Har de varit för släpphänta med Bo eller vad beror allt detta på?

För en gångs skull så faller inte Adriana in i mörkret igen. Hon känner sig däremot trygg med sin Åke. Fast det finns bara en sak hon funderar på. Kan de bo kvar här i byn? Bo kommer någon gång ut i friheten igen och då kanske det inte går lika bra?

Ja detta är en stor fråga att fundera på.


© Ann-Britt Berglund

27 januari 2021