I den sekunden tänkte jag på att åren går, en helt banal tanke men sann.


Detta med att fnysa och skratta bakom ryggen är inte helt okej. Åldern griper ett kraftigt tag om alla om man har tur. Varför är det då så fult att åldras i Sverige?

Varför kan man inte stå sida vid sida och bara inse att om du lär mig så lär jag dig. Tillsammans blir vi då starka ihop.

Kanske jag inte orkar lika mycket som förr men du orkar eller hur? Jag kanske har av erfarenhet lärt mig att ta vissa genvägar för att underlätta så att det går lika fort som förr, så lyssna lite.

Slutna nu att fnysa och göra narr av mig. Din tid kommer också när någon står bakom dig och pekar finger.

Lovar dig att tankarna mognar och man inser mer av livet än man kanske gjorde förr. Bara det är en längtan som får mig som människa att växa.

Bästa kombinationen är när alla åldrar blandas ihop och med både män och kvinnor. Tillsammans utför vi då gärningar som nästan kan flytta på hela berg.

Sverige har blivit helt ombytt när det gäller höga åldrar. Det är bara slit och släng och i väg med arbetskraften när alla börjar komma upp i den yngre medelåldern.

Inse att kunskapen finns i varje generation.

För att få spridning på det så bör insikten om att ingen är stark ensam utan vi är starka tillsammans.

Samhället behöver oss alla så att frågor blir lösta som vi själva vill ha det. Låt inte makten och härligheten plus de unga bestämma allt. Den rätta kombinationen är när alla arbetar tillsammans oavsett arbetsför ålder.

Som ett sista kom ihåg!

Sluta upp med dina grimaser bakom min rygg. Minns istället att många av oss kanske inte ens får chansen att bli gammal. Kanske det gäller dig, vad vet jag?

För att få ett bra samhälle så behövs det att alla samarbetar och att alla åldrar får tycka till.


© Ljusletaren

31 augusti 2019