Inte nu igen snyft. (Fiktivt)


En nerv började bulta och man såg riktigt hur det ryckte vid hennes ena öga. Värken kom lika plötsligt. Hon vek sig dubbelvikt av smärta. Tårarna rann.

Inte nu igen skriker hon högt medan hon känner att det är som två små arga knytnävar som försöker att bulta sig ur henne.

Lars skriker hon högt. Det är något som är fel igen. Vi måste till lasarettet. Lars kommer springandes och tvärstannar när han ser hur Lotta mår.

Fort hjälper han Lotta ut till hissen. De åker ned till garaget och Lars bär nästan Lotta till bilen. Han vet att det är bråttom. Kör därför som en galning in till akuten.

Där tas Lotta emot omgående. Hon skjutsas snabbt upp till mödravårdsavdelningen. Lars halvspringer från bilparkeringen och till akuten och sen upp till avdelningen.

Han hinner tänka att detta blir i så fall det fjärde missfallet de får var med om. Fast så här långt har Lotta aldrig gått förr.

När han kommer upp på avdelningen får han gå direkt in till Lotta i undersökningsrummet. Hon har lugnat ned sig totalt och skiner upp när hon ser honom.

Doktorn säger att värkarbetet har börjat och de försöker med alla medel att stoppa upp värkarbetet i några veckor till.

De tittar på skärmen när doktorn för ultraljudsapparaten över gelet på Lottas mage. Han ser frisk och kry ut säger doktorn. Vi bara tokler.

Fast nu gäller sängläge för Lotta på lasarettet i några veckor till. Spelar roll säger vi båda i korus. Bara det går vägen denna gång så gör vi allt vi kan för att få hålla vår son i våra armar.

Tyvärr så startade värkarbetet igen och nu blev den lille akut förlöst med kejsarsnitt. Lagd i kuvös och fick snabbt åka till specialistavdelningen för barn som var för tidigt födda.

Det blev många oroliga veckor mellan hopp och förtvivlan men till slut så fick de hämta hem sin lille son. Han var redan då en frisk krabat som visste vad han ville.

Vi döpte honom till Arney som betyder örn plus lycka på fornnordiska/isländska.

Vi hade även turen att få bli gravida igen efter två år och då blev det en normal graviditet och en normal förlossning. Vi begåvades då med en liten dotter som fick namnet Bliss. Det betyder lycksalig på engelska.

Lycksaliga var de och mer passande namn på de små gick inte att hitta för dessa föräldrar.


© Ljusletaren

26 januari 2019