Del 6

En skön ung man

Adriana har njutningsfulla dagar denna sommar med sina djur. Dessutom så är det en sådan där sommar som man själv önskar sig. Varmt på dagen och regn på natten.

Det frodas och grönskas överallt. Den ena blomman efter den andra är utsökt vacker. Det luktar av grönska och dagg på morgnarna.

Adriana är nyfiken på den unga man som är på besök hos deras närmaste granne Anderssons. Den unge mannen är bara så vacker att det slår volter i Adrianas hjärta. Så ofta hon kan och vågar så rider hon förbi med Goliat och Ior som är fäst vid Goliat.

En dag så kliver den unge mannen ut framför henne på stigen så Adriana får skyndsamt stanna in så att mannen inte blir skadad. Hej säger han och Adriana svarar hej.

Jag heter Bo och bor hos Anderssons. Det skulle vara trevligt med lite sällskap eller hur Adriana. Hon nickar glatt.

Jag tar hästen och du tar åsnan och så kan vi gå i sakta mak för att prata säger Adriana. Alltså denna timme gick fort och de måste snarast vända om säger Bo. De beslutar att de ska ses vid samma tid i morgon.

Adriana rider hem med ett stort leende på läpparna. Föräldrarna frågar om vad som har hänt, har du blivit kär säger de retsamt. Adriana rodnar och ser förlägen ut. Är det Bo som bor hos grannarna? Adriana blir ännu rödare och skyndar sig att äta upp och sen smita upp till sitt rum.

Det är endast hennes dagbok som får veta sanningen från henne. Drömmarna i det rosa rummet är lika ljuvligt rosa denna natt.

Bo är underbar och så försiktig. Han berättar en hel massa om sitt spännande liv. Adriana är som förtrollad av allt det han har varit med om. Han berättar också att han har haft sällskap av en ung kvinna. De hade planerat att flytta ihop men då gör hon slut. Bo är deprimerad och bör komma ut på landet för att få se och tänka på annat.

Adriana vet inte alls hur hon gjorde men hon flög på Bo och kramade om honom. Hon ville trösta honom. De kysstes och deras kroppar brann av lust. Inte nu och inte idag stönar Adriana. Låt oss vänta ett tag.

Bo tar tag i henne. Sliter av henne kläderna och våldför sig på henne. Han är som förbytt. Han blev ett monster. Till slut så kommer Adriana loss och rider hem på sin häst. Ior skriar av skrämsel då han ser hur hans matte ser ut.

Föräldrarna är helt chockade. De sätter genast Adriana i bilen och åker till polisen. Det blir att svara på en massa frågor och sedan en undersökning hos gynekologen.

Adriana är dessutom i chock igen. Vägrar att ta sömntabletter eller något lugnande.

Väl hemma så går hennes föräldrar hem till Andersson för att träffa Bo. Men han hade stuckit och var visste de inte. Anderssons berättar att han är fälld för våldtäkt och det var därför han skulle bo hos dem för att få se andra vyer.

Anderssons är förtvivlade. De lovar att ringa Bos föräldrar för att berätta vad som har hänt. De anklagar sig själva för att de inte hade varnat dem, men de ville ge Bo en chans till ett bättre liv.

Adriana bär ned sovsäcken och en kudde och hon ska ligga i stallet i natt hos sina älskade djur. Föräldrarna kollar fönster och dörrar och ber att Adriana ska låsa om sig.

Goliat buffar på henne och Ior också. Hunden ligger ihoprullad bredvid henne i höet. Kattorna fångar möss. Friden är skön i stallet.

Åskan brakar loss och regnet skvalar. En blixt lyser upp och hon ser Bo där utanför ladugårdsfönstret. Genast tar hon upp mobilen och ringer sina föräldrar.

Då slår Bo in ladugårdsfönstret och tar sig in. Blodet rinner om hans händer från krossat glas. Adriana hinner inte öppna dörren för sina föräldrar då hon slits ned igen.

Återigen våldtas hon.

Minns bara hennes föräldrars förfärade och hjälplösa ansikten utanför det andra stallfönstret.


©Ann-Britt Berglund

14 januari 2021