Dominans gömd bakom en skärm.


Det här med att kväva andra med sina ord för att få igenom sitt tyckande är intressant. Intressant så länge man inte sårar eller förtrycker någon.

Dominanta människor som gör allt för att slå ned på andra människor blir jag ganska rädd för. Är inte livet som så att man ska ge och ta? Tror att grundtanken är på detta vis men när många frångår den principen blir världen som den är.

Jag vet, jag tycker, nu är det på detta vis, var tyst och lyssna, du förstår ingenting, du är inte ens värd att vara min vän, dina vänner gör knasiga inlägg och så vidare.

Gömd bakom en skärm skjuts orden ut som genom en katapult och då både bra och dåliga ord. Bäst är det när en positiv anda hålls trots oliktänkande.

Ibland undrar jag om orden skulle hagla på detta sätt om man möttes nos mot nos ”skratt”. Nej, jag tror inte det för då skulle individen känna eller se hur dennes ord träffade personen.

Tur att det är sällan som jag råkar ut för detta men det har hänt och det händer säkert igen. Det är då man ska tänka sig för och inte uppföra sig på samma sätt utan bara vända andra kinden till.

Att tänka olika kommer vi aldrig ifrån och det är kanske det som är tjusningen med att orda. Gör bara orden mindre kantiga när ni vill orda i en duell mot någon. Tänk på att orden inte ska såra eller skava. Orden ska bollas fram och tillbaka på ett humant och värdigt sätt. Tycka lika går aldrig att slå in i någons huvud.


© Ljusletaren

11 mars 2020