Sammanträffande

Hela veckan så har jag tänkt på dig. Kanske det var bilden i lokaltidningen som fick mig att undra. Det var ett tag sedan jag såg dig och blev därför överraskad då jag såg dig i reportaget. Du var helt förändrad. Ja, ja, åldern går i skov så jag tog allt med ro. Var på stormarknadens parkering då jag hörde någon säga: ”Hej”. Jag hejade och ropade till. Är det du och vilket sammanträffande. Såg dig i tidningen och kände knappt igen dig. Har varit sjuk svarade du. Fått cellgift och tappat allt hår. Detta är det nya håret som har växt ut. Tänk att vi bor i samma omgivningar och jag hade ingenting hört om det. Hur mår du nu? Hur upptäckte du det? Frågorna var många och du svarade glatt och villigt. Du har till och med mage att fråga mig om hur jag mår? Det blev som ett hån till hennes sjukdom. Glad är hon i alla fall och sprudlade av energi. Hon kände hopp och tilltro till livet. Jag önskade henne innerligt och väl en god bättring.

© Ljusletaren

8 september 2018