Jag är älskad och hurra för det!

Nämen hallå var är ni? Ska ni sova mycket länge till? Hallå, nu är det dags att kliva upp. Ja, matte du brukar stiga upp först så kom ned nu från vinden. Jag vill fort ut idag för det luktar så gott av vissa tjejer i byn.

Hurra för nu kommer både matte och husse på rad. Pussar som lösen innan ni får gå in i köket.

Matte skor på sig och tar mig i koppel för nu ska vi gå och hämta lokaltidningen från vår postlåda i stället för alla postlådor efter vår gata.

Underbart väder idag! Jag slänger mig ned i snön och rullar runt och myser. Vill inte gå in än. Matte kan du vänta en stund? Ja, jag ser att du har pyjamasen på under din kappa. Okej då, då går vi in.

Markerar direkt vad jag vill när vi kommer in. Husse var är du? Jag vill in i garaget och sova i min bur i bilen. Blir skönt att slappa lite tills ni är klara för att gå ut.

Jag hör hur det låter från badrummet. Först husse och sedan matte. Om jag skäller lite så kanske de snabbar på.

Ha, ha, det funkar alltid med lite skäll så att de snabbar sig. Människor är lättlurade ibland. Ibland är de riktiga stofiler som inte känner och ser hur jag vill ha det. Fast matte är ganska lyhörd på mina önskningar. Husse kan mig också så klart.

Husse är min stora idol. Försvinner han då gråter jag och sätter mig vid ytterdörren och hoppas att han kommer tillbaka. Likadant är det då han försvinner med bilen. Min bil, vill följa. Kom genast tillbaka ”voff”.

Vet ni hur mycket jag älskar dessa två människor? Nej, hur skulle ni kunna veta det ”voff”

När vi åker till torpet är jag ute så gott som hela dagen och kvällen. Ligger på min snöhög och högt upp så jag ser vad som händer. Kul att skälla på någon älg eller något rådjur.

Den där vita kissen som tror att han äger hela världen tycker matte och husse är skojig. Jag tycker att han retas för han stannar alltid upp och ser om jag är ute. Vet att jag sitter fast och går då väldigt långsamt förbi.

Sedan har vi den där lilla hunden som skäller ut mig var gång han går förbi med sin husse. Byracka vill jag kalla honom ”voff”.

Som ni ser har vi hundar en hel del att hålla reda på. Dessutom ska vi bjuda på gos och mycket annat. Min husse och matte har alltid bjudit mig på det bästa, så jag bara älskar dem båda.

Jag har lärt mig ett nytt bus. När husses mobil ringer då börjar jag skälla och skäller tills jag får mitt tuggben. Ja, Jag vet att det är irriterande men jag började och de fortsatte så varför sluta då ”voff”.

Vet dessutom att jag är söt så jag vill att barn och människor ska se mig och stryka på mig. Fast första gången jag möter en vuxen måste jag få lukta in dem först.

Jag bara älskar våra grannar som bor i huset bredvid oss. Likadant med ett annat par i byn. Jag blir så glad att jag nästan kan pussa och krama om dem. Jag trycker mig hårt intill dem för jag älskar uppmärksamhet.

Jag är lyckligt lottad som fick komma till matte och husse för de är så underbart snälla mot mig. Många kanske tycker jag är bortskämd men det är väl därför som jag finns ”voff”

Måste hinna säga att jag älskar julen och att få julklappar. Denna jul fick jag sju stycken julklappar ”voff”. Fast jag har två fyllda stora korgar med leksaker så myser jag när ändå nya pipleksaker tillkommer.

Min nalle är bara bäst! Den lyfter jag upp i husse och mattes säng. Tar ett stadigt grepp om nallen, blundar och njuter.

Nej, nu har jag annat att göra så ha en bra dag alla/ Sokko


@ Ann-Britt Berglund

17 januari 2022