Carola mår piss (fiktivt)


Jaha då var det åter dags igen, suck och stön. Ska det aldrig ta slut tänker Carola? Biter sen ihop sina tänder hårt så att huvudvärken kommer som ett skott. Hela hennes kropp är hårt spänd. Muttrar irriterat att denna skitvärld är det bara fel på.

Först slog hon lilltån i sängens ena ben i morse. Hoppade och skrek och haltade ut från sovrummet och in i köket.

Hittar inte dagens lokalblad på bordet. Var tusan har maken lagt tidningen? Ja, visst ja, tänker Carola han muttrade något om att jag skulle få hämta in tidningen själv.

Tar på sig makens stora träskor för lilltån ömmar än. Tar upp tidningen och ska precis gå in när hon halkar till. Det var då den vad det går tok idag, mumlar hon för sig själv.

Tidningen läst och frukosten goar till sig i hennes mage.

Nyduschad och klar så backar hon ut bilen från garaget. För en gång skull är hon tidigare än vanligt till jobbet. Upptäcker då först att hon inte kan koden till dörren för att komma in till arbetsplatsen.

Carola är nu så sur som det bara går. Får vänta fem minuter innan hennes glada arbetskompis Tilly kommer.

Käckt trycker Tilly in koden och de går in. Carola har alltid tyckt att Tilly är överspelat glad. Så kan man väl inte vara alltid eller hur?

Tilly gnolar medan hon fyller på vatten och kaffe i kaffeautomaten. Vänder sig om och säger till glatt till Carola ”Vaknat på fel sida?”

Då brister det för Carola och hon skäller ut Tilly.

Tilly bara gapar och tittar med pigga ögon på Carola. Du ska inte tro att detta stjälper mig. Jag vill bara meddela dig att ditt humör har sänkt många på företaget. Fast det är bara jag som vågar med att säga det till dig.

Nästa gång världen känns otäck och grå och är emot dig. Lova mig då att experimentera med att tänka din alternativa tanke när du hamnar i den situationen och se vad som händer.

Titta dig omkring på dina arbetskamrater och se vad många har fått lida och gå igenom hemska saker. Är de sura var dag?

Carola måste erkänna att Tilly har rätt i det hon säger.

Det blir tungt för alla om du sitter och suckar och drar upp allt dåligt som händer här och i världen. Det går att förändra saker utan att vara sur allt jämnt.

Allt som behövs är att du förändrar dina tankar lite grand. Du är en fena på jobbet och det vet alla om. Blir du lite gladare så blir hela vår avdelning gladare.

Carola ler nu. Lovar att försöka att ändra på sina tankar.

Bra svarar Tilly och ler.


© Ljusletaren

22 oktober 2019