Vi vill att du ska må bra, så köp mig (Fiktivt)


Linnea tycker att hon överöses med olika tips för att må bra. Vart än hon vänder sig så riktar sig reklamen till henne.

Hon vet med sig att många vill sko sig på denna trend så det gäller för dem att smida medan järnet är varmt.

Ibland undrar Linnea vem av dem alla som vill hjälpa människor i nöd utan att ta något betalt?

Varför ska något så viktigt som att stärka en människas själ kosta? Är inte det viktigaste att man ser människan och försöker att finnas bredvid människan för att styrka upp denna person?

Linnea är kräksjuk på böcker, goda ord, köp och var med i denna grupp som hjälper dig och så vidare.

Varför förstår ingen att man kan skapa sig goda grogrunder att stå på utan att det ska kosta så mycket. Böcker, program, tidningar har bidragit till att hon är den person som hon är idag.

Låter lite dubbelt detta med att inte gilla böcker men för att sedan skriva att man gillar böcker. Men det är då Linnea har fått ramla över sin litteratur som berör henne. Blev säkert mycket billigare än det som visas upp flera gånger om dagen året om.

Varför är samhället uppbyggt så att allt ska spelas in på den svages karaktär?

Rannsakar sig alla dessa hälsomänniskor och må bra människor så ser de att de för sin talan för att få sälja mera.

De har tryckt på en punkt som ömmar. De lyckas vända allt till sin fördel. Den olycklige köper. Blir helt fel för människan är lika olycklig ändå.

Linnea har blivit immun mot dessa falska påståenden om att bli hjälpt. Hon kör sitt eget race. Litar på sin egen trygga värld.

Gallrar hårt bland ord och böcker och annat av hälsohjälp. Det ska hon fortsätta med. Förresten har hon mått bra hela tiden men bokmal som hon är, så finns vissa böcker som har berört och gett henne visdom via dess texter.

Inte heller har hon gått på all denna reklam om ditt som datt. Linnea är en trygg person med fötterna på jorden och kompassen inställd på att leva som hon själv känner är rätt.


© Ljusletaren

24 januari 2019