Framtidsskröna (fiktivt)

Inom en snar framtid så kommer inte Sverige att vara sig likt mera. Stora delar av landet ligger då under vatten efter sista tidens orkaner.

Vi måste ständigt gå med ansiktsmasker då vi går ut på grund av all miljöförstöring. Speciellt byggda är husen så att ingen strålning från himlen kan bana sig in i husen.

Speciella växthus finns insprängda i djupa berg och fjäll. Det hjälper med det vi själva odlar i våra hus med dess speciella sken. Vi måste få tag på mer grödor för att överleva.

Vi slussas ut via olika gångar när vi ska ut från våra hus. Barnen har speciellt inbyggda glaskupoler över sin skolas uteplats. Om jag inte minns fel så har varje hus en liten glaskupol där man kan sitta och mysa eller enbart för barn att leka i.

Solen har blivit en färskvara så den lapar alla villigt under sina skydd eller glaskupoler. Mest är det grått och fuktigt plus hällande regn.

Snö vet snart inget barn vad det är. Det är något som gammelmormor eller någon annan gamling hittat på.

Skogen är borta, åkrarna ligger under vatten. Vägar och stigar är försvunna. Ytterligare en skröna tänker barnen om alla dess fina historier om djur och natur plus alla djupa och stora skogar.

Vill man köpa mer för att äta så startas en liten glasbubbla upp inne i huset. Den lilla glasbubblan slussas ut genom alla olika slussar som förbinder huset. Flygs sen (av husets person) till ett berg eller ett fjäll för att där och återigen slussas in genom skilda slussar för att sen stanna upp. Husets person går ut för att se och köpa det som finns odlat där.

Alla som kan arbetar under jord för att tillverka växthus för alla olika grödor. Det finns gångar till arbetsplatsen under varje hus så då slipper man ansiktsmaskerna.

För födda och döda så finns det vägar som förbinder vägnätet under jord till lasarett och begravningsplats.

Alla kommunicerar numera telepatiskt med varandra. All onödig teknik är borta. Tekniken revs iväg med alla katastrofer som drabbade vårt land.

Tänk om alla hade lyssnat i tid!
Tänk om alla hade tagit varningarna på allvar!
Tänk om alla hade struntat i makt och ära!

Är det på detta sätt som alla vill lämna i arv till de sina, ett konstgjort liv på jorden? Eller finns hoppet kvar att finna en annan planet för att där återskapa allt det som fanns förr i tiden?

© Ljusletaren
29 november 2018