Sista dagen på detta år.


Idag ska vi frigöra dagens sista dag på året. Summera ihop alla dagar som detta år har fört med sig. Underbar tanke med att få upplösa ett år som aldrig mer kommer att infinna sig.

Vi alla tillsammans har skrivit historia. Gemensamma historier men också hela samhällets berättelse. Häftigt värre att känna en lycka med att säga farväl till ett år som snart skall försvinna.

Digital teknik är underbart flera gånger om men det försvinner också mycket med det. Läste att det är svårare att behålla något till histioren. Handskrivna brev är på väg bort liksom vykort. Fotografier är numera endast bara i digital form. Se bara tillbaka på det årtioende när färgkorten kom. Den färgen är riktigt suddig och dålig idag. Svart/vita fotografier sedan seklets början är oftast i mer än gott skick.

Vad sparar vi ned till eftervärlden? Inte många som tänker på det. Många har slängt handskrivna brev och annat och där går nästa generation bet på att få se och läsa sin släkts historia.

Hela samhället är uppbyggt med bra och säker teknisk teknik eller hur blev det med det?

Är kvalitén på digitala bilder och andra samlade verk lika bra som gamla svart/vita fotografier om cirka tio till tjugo år?

Tycker detta är intressant och en bra tanke nu när vi ska välkomna in året tjugohundra nitton. Kanske ett frö sås och att någon börjar tänka på detta och börjar handskriva och spara på saker som redan är slängt av för mycket.

Med buller och bång ska sista dagen på tjugohundra arton ätas in och glas ska höjas och det ska kramas och skålas in för det nya året som snart ska födas.

Ni som sitter ensamma har radion eller teven som bidrar till ert firande.

En sista tanke till alla som sörjer och till de som ligger på lasarett.

Farväl 2018 och Gott Nytt År 2019


© Ljusletaren

31 december 2018