Fällan slog inte igen som tur var (fiktivt)


Så besvärad jag kände mig. Jag skruvade på mig och visste inte riktigt var jag skulle titta. Jag satt fast och fick inte ens fram ett svar.

Nickade bara ett ja som svar.

Sedan förbannade jag mig. Jag som följer min innersta röst och inte tackar ja till något som känns fel. Varför gick det så tokigt denna gång?

Dessa förbaskade bedjande ögon som tittade så rart på mig. Snyfthistorien som gick hem och in till mitt innersta hjärta.

Allt kändes bara fel men likväl så nickade jag ett ja till Inga-Britt.

Okej, jag har bil och släp. Ingen konst att köra några möbler från hennes hem till hennes nya lägenhet.

Någonting kändes galet men vad det var vet jag inte. Fast har man lovat så har man lovat.

Vet att jag har hört på omvägar att Inga-Britt är en hoppjerka. Hon byter män som man byter trosor. Fast jag vill inte tro på det, för mot mig har Inga-Britt ingenting gjort. Förutom att hon slog sina armar runt mig när vi träffades plus och gav mig åtskilligt av flirtiga blickar.

Man blir som lite hedrad att någon vill uppvakta en det ska jag inte sticka under stolen med.

Pratade med en kusin till Inga-Britt idag och fick höra att hon har spräckt tre äktenskap. Passa dig noga för henne sa Inga-Britts kusin, om du vill fortsätta att vara lyckligt gift.

Min fru är allt för mig och jag vill inte äventyra något så jag ringde upp till Inga-Britt och meddelade att jag inte kunde ställa upp nu på lördag.

Ingen fara kvittrade hon förföriskt i telefon. Jag har fått Jonas att hjälpa mig. Du minns Jonas eller hur? Han som är lyckligt gift med Lotta. Ja svarade jag kort.

Jag är lättad och en liten gnutta besviken över insikten med att Inga-Britt är en manslukerska.

Vad gör jag? Ska jag ringa Jonas eller inte? Fina Jonas som är så snäll och hjälper alla. Ska hon snärja honom också?

Jag ringer Jonas. Inga-Britts kusin har redan ringt honom och förklarat som Inga-Britt. Lars ska också tacka nej.

Hoppas nu att Inga-Britt söker män som är ensamma och inte män som är gifta. Fast det är nog en sport för henne att skilja på man och hustru.

Jag går in om kramar om min Maria. Berättar att jag höll på att gå in i en fälla omedvetet. Man vet aldrig vad Inga-Britt skulle ha sagt till Maria även om ingenting har hänt?

/ kram Lars


@ Ljusletaren

17 augusti 2019