Jag är inte lat (Fiktivt)

Kjell var en riktig hoppjerka. Tröttnade fort på varje arbetsplats. Det längsta han hade varit anställd var cirka ett och ett halvt år. Med andra ord så blev han inte helt erfaren på sina jobb.

Kjell trodde att det såg bra ut i sitt CV (meritförteckning) med hans kunskaper. Han visste inte att arbetsgivaren la hans CV fort till ”Inte intressant”.

Jobbigt att fylla i ansökan om pengar från Arbetsförmedlingen. Sedan dessa kontakter för att följa upp hur många jobb han hade sökt. Kjell var urless på detta system. Därefter så var han tvungen att söka någon korttidsutbildning för att fortsätta att få pengar från Arbetsförmedlingen.

Kjell kände sig matt och trött och ingenting var roligt längre. Han pratade vitt och brett om sina kunskaper. Hans vänner log i smyg då han inte såg det. Den där hoppjerkan kommer aldrig att få ett jobb som han trivs med sa de till varandra.

Givetvis så kände Kjell på sig vad alla sa om honom och bakom hans rygg. Han tänkte nästa jobb så ska jag stanna kvar länge så ska mina så kallade vänner få se.

Efter genomförd distansutbildning var jobbet tryggat trodde Kjell. Nej, arbetsgivaren vågade inte anställa honom så det blev att stämpla igen.

Mörkret och dysterheten låg som en tjock matta över Kjell. Han började tappa sitt fina och glada humör. Blev vresig och otrevlig mot fru och barn.

En mörk tid blev det. Frun började hota med skilsmässa om han inte förändrade sitt humör. Gå till din husläkare och få hjälp var ett krav innan eventuell skilsmässa.

Med tunga steg bokade Kjell upp ett läkarbesök hos sin husläkare. Alltså dessa få minuter som de hade på sig gav livslusten tillbaka.

Kjell skulle få jobb. Det fanns ett psyke i deras stad. Dessa människor som fanns där behövde skjuts ibland och det var den sysslan som Kjell skulle utföra.

Kjell gör underverk på sitt jobb. Kör bra. Har lätt att prata med människorna han skjutsar. Gett många goda råd. Han har blivit en fast punkt i mångas liv. Kjell mår gott och trivs bra och det blev ingen skilsmässa.

Hur många år har Kjell jobbat? Han är nu inne på sitt femtonde år. Kjell hittade sin plats här i livet. Blev gladare och mindre skrytsam. Han blev som han alltid har önskat, en god arbetare.

Döm ingen för vi vet inte hur den andra personen mår längst där inne under det skrytsamma skalet.

© Ann-Britt Berglund

29 oktober 2020