Vildhjärtat

Jag går till postlådan för att hämta posten. Räkningsdags och det finns många brev i lådan. Ett tjockt brev väcker genast min uppmärksamhet. Fönsterkuvert och adresserat till oss båda. Ingen avsändare. Skyndar mig in och lägger allt på bordet. Maken undrar om det är någon spännande post? Jag pekar på fönsterkuvertet. Går in i köket för att hämta brevsprättaren. Öppnar och ut trillar två stycken biljetter. Ser ett tryckt papper. Tar ut det och läser högt: "Hej på er mina goa vänner. Antar att ni undrar vad jag nu har hittat på? Det är så att äntligen har jag fått en huvudroll på teatern. Premiären sker om en vecka. Givetvis ska ni vara med på min premiär. Ni har fått två tågbiljetter. Biljetter till pjäsen finns hemma hos mig. Ni sover över som vanligt i min lägenhet. Välkomna Ingrid." Vi tittade på varandra och brast sedan ut i skratt. Vår fina barndomsvän har äntligen fått en huvudroll. Vi pratade i munnen på varandra om allt som skulle ordnas inför resan.

Nu är vi hos Ingrid. Fått våra biljetter och är på väg in till teatern. Pjäsen heter "Vildhjärtat". Vad folk, hinner jag tänka innan vi lotsas fram till de bästa platserna bland alla kändisar. Nu dras ridån upp och handlingen börjar. Vår barndomsvän är som klippt och skuren för denna roll. Måste erkänna att jag och min man var stolta. Pjäsen är i tre akter och under varje paus så minglas det. Vi hör bara lovord om vår Ingrid. När pjäsen slutar och ridån dras igen så vill applåderna aldrig sluta. Nu blir det en stor premiärfest. Ingrid får inte en lugn stund. Alla vill prata med henne. Journalisterna njuter av att ha få något nytt att prata om. Ingrid gör allt för att få med oss båda dit hon går och står. Ett litet tag fick vi vara kändisar och det räckte för oss. 

Ingrid blev otroligt känd världen.

Vi har blivit bjudna till många olika ställen i världen. Trots stort kändisskap var Ingrid alltid densamma mot oss och vi mot henne.

@ Ljusletaren

28 oktober 2018