Bokfrälst


Italienska skor av Henning Mankell. Någon sa att hon läste den boken. Var bara tvungen att googla på den titeln. Se där vad den boken lät intressant. Har väldigt många böcker olästa men vill ha den boken.

Ett jäkla gissel detta med att visa upp böcker här och där via nätet. Spännande titlar för en som är sen förr en boknörd.

Hur många böcker ska jag hinna med att hamstra och sen läsa innan min tid är över? Vill också läsa en hel del klassiker som jag har missat. Hur ska jag hinna suckar jag välvilligt och ler.

En bok är då bättre än en chokladkaka och räcker dessutom mycket längre.

Är lite avig på Postnord som bara höjer portot. Förr kunde man byta böcker med varandra om man bodde på olika platser i Sverige. Nu är det billigare att skicka efter nya böcker när det är vissa kampanjer.

Går att fynda böcker på platser som Bokbörsen på nätet men nu ska portot åter höjas igen och då blir det till slut billigare att köpa en ny bok även där eller …

Finns det någon sannare och bättre kompis än en bok? Tror inte det! Boken låter mig följa med på de mest spännande och hiskeliga äventyr. Bildar mig. Roar mig. Skrämmer mig. Ger mig må-bra-känslor och så vidare.

Att hålla i en bok är för mig en lisa.

Detta med e-böcker är för mig än så länge ointressant. Stänga ute hela världen är liksom inte min grej fastän jag gör det med en bok som jag håller i.

Låna böcker på biblioteket stressar mig. Liksom att låna en bok av en god vän.

Se sina högar med böcker ligga här och där ger mig trygghet. Ombonad trygghet som ger mig ord av olika innebörder.

Sitta med sin penna och stryka under ord eller bara suga på orden länge det är en lisa för en boknörd som jag.

Nu mera har jag vaknat till och skänker vissa böcker till Röda Korset. Då får någon köpa en bok billigt samtidigt som det blir klirr i kassan till de som behöver hjälp.

Det är en väldigt kul att fynda böcker på ett sådant ställe eller på någon loppis.

Att ha en bok med sig då man sitter och väntar länge på någon, det är bara så skönt. Tiden springer i väg och vips så är väntetiden över.

Solglasögon och en bok på sommaren. Kan det bli bättre?

Spöregn och kallt då värmer en bok.

Sprakande brasa och en bok i vintertider, kan det bli bättre?

Snurra på ett vinglas och smutta samtidigt som man vänder bokblad i sommarnatten. Då värmer alla bokens ord till fåglars sång.

Aldrig ensam om man har en bok i näven.

Tack för orden och tack för gåvan för att jag kan och vill läsa. Något ord kanske bildar mig vad vet jag … utan bok är jag riktigt svältfödd.


© Ljusletaren

4 juni 2019