Palmer som växer i Norrbotten? (Fiktivt)


Alla pratar om denna magiska ö som de har hittat här i Sverige. Ön ligger belägen utanför Piteå i Norrbotten.

Turistbåtarna som går ut till skärgårdsöarna under sommaren har fått göra om sina rutter för alla vill ut till denna ö. Turistnäringen var till och med tvungna att köpa in mer båtar.

Båtturer gick även från Luleå och Skellefteå till den upphittade ön. Plus alla privata båtar som också ville se detta ovanliga.

Det var en fiskargrabb i Piteå som såg hur ön helt plötsligt restes upp från havet när han la ut några nät. Kameran gick varm. Fiskargrabben videofilmande även öns uppstigande.

Från ingenstans restes ön upp på endast några timmar. Det som var konstigt var att det var fullt av palmer på ön. Palmer med kokosnötter. Sanden runt ön var så där vit som man ser i utlandet. Fåglar och fjärilar i alla färger.

En exotisk ö som hade fått sin början i Norrbotten var en sensation. Alla ville se ön för att se om det var sant.

Vi liksom många med oss åkte med turistbåten ut till ön. Innan vi la till vid ön såg vi en magisk syn. De framvällande turisterna på ön gjorde så att hela ön höll på att kantra. Det gick ett sus när ön gungade till.

Vår kapten anade oråd och backade snabbt ut turistbåten. Vi la oss på behörigt avstånd för att se.

Det var kaos på ön. Turister sprang till ett håll och ön gungade till. De sprang tillbaka och ön gungade till igen. Människor ropade på hjälp. Båtarna som hade lagt till vid ön var snabbt fyllda med människor. Fast det var ändå fullt av turister kvar.

Ön gungade nu fram och tillbaka. Människorna var i panik. Båtar kom och gick i skytteltrafik. Ändå så var det kvar fullt av människor på ön.

Ön djupsuckade och gungade. Alla var ense om att deras sista stund var kommen. Snart började ön att långsamt sjunka. Människor klamrade sig fast i palmernas kronor när vattnet steg.

Äntligen kom det fullt av båtar för att rädda människorna. Det ropades ut i megafonerna att de skulle simma ut till båtarna det fortaste de kunde. De som inte kunde simma fick ta tag i flytbrädor som folk kastade ut till dem. De skulle hålla i flytbrädan och sparka sig bort från ön.

Precis när varje människa hade blivit räddad så gav ön upp och försvann ned i djupet igen.

Ingen expert, ingen kunnig har kunnat förklara detta fenomen som uppstod och försvann. Hade inte allt blivit dokumenterat så hade man trott det var en skröna.


© Ljusletaren

26 november 2019