Vilken klubba gillade du? (Fiktivt)


En liten ängel på cirka fem år går mig till mötes. Jag studerar henne noga. Långt ljust och lockigt hår. Blå jeans och en röd tjock tröja. Röda foppatofflor.

Jag ser hur hon slickar och slickar på sin klubba. Över hennes kind är det helt utsmetat av rött klet från klubban.

Lyckan i hennes ansikte går inte att beskriva. Undra vilken värld hon är i?

Jag bara ler inombords för jag kommer ihåg mig själv och min förtjusning för klubbor. Än idag lever den lyckan kvar att få smaka en klubba.

Fotbollsklubban som smakade smörkola var bara så underbart god. Räckte länge också.

Det fanns även en grodklubba som smakade salt och var mörkgrön. God.

Kommer ni ihåg Dumleklubban? Överdragen choklad och inuti seg och god kola. Minns ni hur man drog ut kolan till en lång spets?

Ja, det blev nostalgi med att se denna lilla tjej.

När hon är riktigt nära mig så frågar jag om jag får fota henne? Hon tittar förfärat upp på mig. Hon var så inne i sin klubbvärld att hon inte hade sett mig.

Varför vill du det?

Jag förklarar att jag också gillar klubbor och att jag vill ha ett minne från just henne och hennes klubba. Det får du väl sa hon käckt och slängde med det långa ljusa håret.

Wow vilken bild det blev!

Jag fick med lyckan i hennes ansikte och det röda utsmetade kletet på kinden. Hallonklubban lyser vackert röd precis när klubban åker ur hennes mun.

Jag gjorde bilden i svartvitt men det det röda på kinden plus klubban blev i rött. Bilden hamnade på en utställning i min stad och vann ett fint pris.

Flickans mamma hade läst om denna bild i lokaltidningen och sökte upp mig. Hon var hänförande glad över denna vackra bild. Ville köpa en bild. Givetvis fick hon en kopia.

Flickan heter Maria och hon tittar på mig med sin klubba var morgon jag stiger upp.


© Ljusletaren

16 mars 2019