Alice Wennbergs besök hos Hälsocentralen (fiktivt)


Alltså vet ni vad jag blev glad för att få boka in ett årligt besök hos min bästa läkare i staden. Jag har som man ska, noga tänkt igenom vad jag skulle fråga om. På mitt papper stod en hel radda av viktiga punkter.

Nyduschad och fräsch som en nyponros sitter jag i väntrummet. Hittar några bekanta och vi kommer igång med samtalet om hur vi allt mera utlämnas till tekniken. Dessutom ska allt gå så fort vid eventuella läkarbesök.

Jag skryter om min läkare hur hon är fin och duktig och lyhörd. Ja, ja, säger fru Hansson och småler lite.

Alice Wenberg ropar min läkare. Jag ställer mig upp och säger hej och följer henne in i hennes rum.

Dina prover ser helt normala ut. Är allt som det ska?

Jag fumlar upp min lapp från handväskan. Säger att jag har en hel del frågor jag vill ha svar på.

Först ska vi kolla ditt blodtryck.

Blodtrycket håller sig inom sina ramar och det är bara att fortsätta med din medicin säger min läkare.

Det här med min fot frågar jag. Ledsen Alice men du vet mycket väl att tiden är ute och att det bara var blodtrycket och dina prover som vi skulle prata om idag. Du får beställa en ny tid för dina besvär med din fot.

Jag sitter nästan fastfrusen på min stol innan jag reser på mig och går ut från min läkares rum.

Attans vad fort det gick för dig säger fru Hansson. Fick du svar på alla dina frågar från din älskade läkare som tar sig så mycket tid för dig?

Jag sa nej och snörpte på munnen och gick mycket skamsen ut från Hälsocentralen.

Tänker att människor får skäll för att de inte kommer i tid och kommer människor i tid så får man inga svar på sina frågor annat än det man har sökt för.

Inte konstigt att det är svårt att få tider när man ringer till Hälsocentralen. Dessutom har de börjat med något som heter lättakuten. Sitta i flera timmar och kanske bli smittad av förkylda personer. Nej och åter nej.

Bara att bita ihop och se glad ut. Jag hade i alla fall fina prover. Sedan så får jag väl göra som alla andra och hoppas på att olika naturmedel ska hjälpa mig med min värk i foten och så vidare.

Vården är säkert bra men kom in helst då du har huvudet under armen.


© Ljusletaren

26 februari 2019