Tycker om dig (fiktivt).


Siv känner ett sug av dess like. Hon har satt sig för att inte äta godis efter maten. Siv försöker därför att tränga bort dessa tankar Hon till och med går och bortstar tänderna för det ska visst hjälpa.

Mätt och fräsch i munnen. Sätter sig i fåtöljen och tar upp sin spännande bok. Då börjar allt om igen och hon kan inte koncentrera sig alls på boken.

Till slut ställer sig Siv upp och går in i köket och sätter på kallvattnet. Tar fram ett vackert grönt glas och fyller det till hälften. Inbillar sig att det är godare än det är och sveper allt kallvatten på en gång. Det ska också hjälpa säger de som kan.

Går tillbaks till fåtöljen och tar upp boken. Läser några sidor och nu börjar allt om igen. Nu går Siv in i köket och öppnar skafferidörren och ser en god kaka som hon genast stoppar i munnen.

Går tillbaks till vardagsrummet och tar upp sin bok. Nu kan hon läsa i hela tio minuter innan begäret sätter in igen.

Siv har en godisbit som heter Mars i sin handväska i fall att. Samvetet säger nej och den inre rösten säger ja. Det gör de om vartannat. Ja-rösten vinner.

Till slut ställer sig Siv upp och går till hallen och hämtar sin handväska. En halv Mars kan väl inte skada?

Siv bryter njutningsfullt av en halv Mars och stoppar in i munnen. Sött och gott!

Tar med sig godsaken och lägger den på vardagsrumsbordet. Läser nu i hela femton minuter. Då börjar suget åter om.

Siv tittar argt på godsaken. Ska nonchalera den helt men den lockar och pockar på henne. Det var då självaste … tänker hon och hämtar godsaken. Pular i sig ena halvan som är kvar plus en hel styckebit som finns i förpackningen.

Nöjd, nej inte alls!

Nu blev det för mycket av det goda. Sött och äckligt och samvetet skriker om hennes dåliga karaktär. I morgon ska hon banne mig ha en bättre karaktär.


@ Ljusletaren

29 maj 2019