Levnadsglad tjej (fiktiv)


Camilla älskar att gör sina medmänniskor glada. Hon är bara så där naturligt glad. Har hon bakat så kan en bullpåse eller så ges bort. Gör hon sylt så åker en syltburk med till någon vän. Ni förstår hur jag menar eller hur? Camilla är givmild på rätt sätt mot sina medmänniskor.

Lyckan för henne är inte att ha en stor bankbok fylld med pengar och att inte ens kunna unna sig något. Hemska tanke att inte kunna bjuda in någon på kaffe med dopp för att det kostar. Därför går månaden precis runt för Camilla.

När sommarängen är som mest blomfylld ber hon sina vänner komma. De ska ta stövlar med för vem vet var ormarna är. Sen går de ut i samlad trupp för att plocka ängsblommor. Det blir en mix av sötma och kroppars egna mustiga dofter.

Sen sätter de sig på klipporna som finns invid älvens kant. Camilla har en stor fikakorg som går laget runt. Kaffearomer blandas med lukten från de nybakade vaniljbullarna.

Hasse tar fram gitarren och börjar sjunga. Hundarna som finns med i sällskapet lugnar ned sig en stund för att dricka lite vatten och få en liten smakbit av Camillas bullar.

Försiktigt pekar Ingrid upp mot himlen och genast dras alla blickar dit. Ett hjärtformat bomullsmoln gungar och vickar på himlen.

Alla känner lyckan med att få vara ute och att få vara Camillas vän. De vet att hon ger av hjärtat och att hon aldrig fodrar något tillbaka men nu har de en överraskning till henne.

Något gnäggar lite längre bort. Camilla tittar genast dit. Ser en människa med två hästar gå genom ängen och mot henne och hennes gäster.

Då säger Lisa helt plötsligt: ”Du Camilla, nu har vi ordnat så att du får sköta om dessa hästar i sommar. Först ska vi alla hjälpa till med att lasta av stängsel för att stängsla in denna äng. Under tiden ska du och ägaren rida ut på tur.”

Camillas tårar rinner. Hon är helt förstummad. Ska hon äntligen få sin dröm uppfylld! Rida på en häst och sköta om båda hästarna i sommar. För första gången på länge är Camilla utan ord. Hon bara tokler och tokler. Höjer sina armar i luften och nu kom orden, tack och åter tack mina fina vänner.

Sommaren blev helt underbar för Camillla. Ägaren beslutade sig för att låta en av hästarna gå på foder hos Camilla under vintern.

Lite om pengar men Camilla har en livsglädje som är mer värt än en börs fylld av pengar. Hon har sina älskade vänner och andra medmänniskor och det är guld värt.

© Ljusletaren

26 augusti 2019