Agneta summerar livet


Vägen dit var, såsom så ofta i livet, en kombination av ambition och slump.

Agneta satt med sitt papper och summerade ihop livet. Riktigt intressant att minnas tillbaka och framför allt att se vad hon har åstadkommit.

Det känns som att det är en slags meditation att bara sitta och leta i sitt inre efter både gobitar och det som har varit mer av nattsvarta saker.

Modet och styrkan över att övervinna svåra saker har gjort Agneta mera ödmjuk till hela livet. Nu för tiden är det mycket sällan som den där obekväma orosknuten i magen gör sig påmind. Annat var det när hon var liten eller rättare sagt mycket ung.

Agneta skriver ned sina olika arbetsplatser på pappret. Jobben är av varierande sort. Fast allt det tråkiga som fanns på de skilda jobben är glömda. Det är skratten och glädjen hon minns. Alla dessa jobb i yrkeslivet har slipat Agneta till att bli den hon är idag.

Ett liv består inte bara av lycka och det vet varenda människa om. Alla får sin ryggsäck att bära. Agneta veta också om att hon inte vill jämföra sig med andra för det har livet lärt henne.

År som verkade gå så långsamt verkar bli till ett kort tag nu när hon tittar tillbaka. Summerar hon ihop allt så är livet ändå ganska behagligt. Det positiva väger över i vågskålen och det är hon glad för.

Det är nyttigt att sitta så här och fundera och skriva upp saker. Sedan går hon ifrån pappret för att sen gå tillbaka för fylla på med ännu mera saker om sitt liv. Men andra ord så rannsakar hon sig själv.

Agneta skulle vilja skrika ut till alla sina medmänniskor att de ska sätta sig ned och summera ihop sina liv. Känner någon att allt inte gick som de ville så förändra livet medan ni kan. Det är du som bestämmer och det är du som förändrar och du kan inte skylla på någon. Det skulle Agneta vilja säga till varje person.

Genom att titta på sitt eget liv fick hon fram det hon redan visste, att live är en Gudagåva att få uppleva.

Agneta vill leva och lära mycket till även om livet skakar om henne ibland.


© Ljusletaren

14 januari 2019