Del 9

Våldsamheter

Adriana får en chock då hon ska hämta tvillingarna på dagis. De är borta. Deras farmor och farfar sa att de skulle vara hos sin pappa. Barnen verkade rädda för dem men de kunde ingenting göra. Det stod inte heller någonstans om något kontaktförbud.

Adriana blir likblek och svimmar. Personalen blir förfärad. Vem ska de ringa först? Polisen eller barnens morföräldrar? De ringer morföräldrarna som kastar sig i bilen till dagiset. Ring polisen säger de.

Polisen är snabbt på plats. De förhör personalen.

Adriana sitter i ett hörn och är helt apatisk. Föräldrarna försöker få kontakt med henne men inser att hon behöver få träffa sin psykolog på en gång.

Det kommer fram att Bo har tillfällig permission och bor hos sina föräldrar över natten. Bo har en vän som bor i Adrianas sin närhet som har rapporterat om att Adriana har fått tvillingar. Det var inte svårt för Bo att räkna ut vem som var fadern.

Poliserna ringer sina kollegor i staden där Bo bor. De åker genast ut till Bos föräldrar men givetvis fanns ingen där.

Det rings hit och dit och även fängelsevården är även inkopplad. En intern som är i nära kontakt med Bo berättar var de hade åkt. Det är en tyst överenskommelse i fängelset att ingen ska göra barn något ont och det var därför som han avslöjade Bo.

De civila från fängelsevården är först framme vid Bos föräldrars sommarstuga. Ingen öppnar när de knackar på dörren. De ser hur barnen och deras farmor och farfar är tagna som gisslan inomhus.

Snart är poliserna där och även insatsstyrkan. De ringer Bo men han vägrar att släppa barnen. De är mina och skjuter ni mig så skjuter jag mina barn och föräldrar. De ser hur Bo siktar med ett gevär på sina barn.

Hela situationen är fryst och det är bara att vänta. Alla i rummet är panikslagna där Bo siktar på barn och föräldrar med geväret. Insatsstyrkan går allt närmre. De siktar på Bo. Polisen pratar i en megafon att han ska komma ut med armarna ovanför huvudet.

Bo tar tag i Lis-Marie och skjuter henne framför sig. Han tar upp en pistol ur sin ficka och siktar på sin dotter. Ropar högt att om ni ger mig en bil och fri lejd så skjuter jag inte min dotter. Går sedan ut med dottern framför sig.

Lis-Marie blir arg och så arg att hon inte kan stå still. Bo hinner inte med då dottern krokar hans ben så att han ramlar. Skottet går av och träffar Lis-Marie.

Alla är förfärade. Poliserna fängslar Bo. Lis-Marie blöder ymnigt. En polis gör allt för att stoppa blödningen.

Alla i gisslan är fritagna.

Ambulansen kommer, lastar in Lis-Marie och kör fort till akuten. Alla ber en stilla bön att den lilla flickan ska klara sig.

Återigen får Adriana en chock när hon får veta detta. Hur mycket ska vår dotter klara av under sin levnad säger hennes föräldrar gråtandes.


© Ann-Britt Berglund

19 januari 2021