Gott Nytt År (fiktivt)

Men vad i alla sina dar? Har karln blivit tokig? Vad gör han mer än sjunger av full hals. Falskt och jävligt men väldigt glatt.

Han vinkar till mig men jag tittar hastigt bort. Hördu jäntan tål du inte att se en riktig karl säger mannen högt och tydligt. Jag anar att du vill se mera av mig skriker han av skratt. Ska jag ställa mig upp och visa min ändalykt för dig? Mannen ligger dubbelvikt av skratt i den vedelade tunnan med varmt vatten.

Förnärmat snörper jag på munnen och ska försöka skynda förbi på vägen. Då börjar mannen skråla att jag är en värsta gluttare. Han tittar på mig och säger sen att jag vill se hans Petter Niklas.

Jag rodnar av skam och känner mig förnedrad. Mina kinder är blossande röda. Det värsta är att jag får möte med ett par som tittar förskämt på mig.

Mannen i badet skrattar så hans tårar trillar.

Passa er så att hon inte följer efter er för att få en titt på vad ni snart ska göra.

Jag vågar inte säga ett ord. Försöker att vända mig om när mannen plötsligt gallskriker av skräck. Jag vänder mig om och ser hur han har ramlat ned i den kalla snön. Hans Petter Niklas verkar ha krupit ihop och försvunnit inåt.

Jag skrattar så tårarna rinner. Min mage guppar av alla mina skrattkramper. Får fram att Svinhugg går igen.

Mannen är tyst och jag ser att han inte kan ta sig upp från snön. Jag skyndar mig dit och hjälper honom upp och leder honom fram till badbaljan. Ska just hiva i honom då vi båda ramlar i.

Vi skrattar så det nästan bubblar i vattnet. Här har du min räddare sa mannen och gav mig ett stort glas med skumpa. Gott Nytt År tjejen sa han.

Som tur var så blev inget brutet. Petter Niklas verkade normal i vattnet som tur är. Numera är vi gifta och badar karbad ofta och givetvis varje Nytt År.


© Ann-Britt Berglund

31 december 2020