Byn är i uppror (Fiktivt)


Vår by har blivit i uppror. Förskräckta bybor förfasas över det som hände i går kväll. Jasmine hade gått ensamt hem i mörkret fån busshållplatsen.

Hon och de andra hade anlänt med sista bussen hem till byn. De vinkade av varandra och gick sen åt skilda håll. Jasmine bodde ensligt i utkanten av byn.

Byborna satt framför sina teveapparater, böcker eller vad de nu hade för sina händer. Helt plötsligt får flera personer i byn syn på blåljusen.

Nu är djungeltrafiken i gång via mobiler och alla ställer sig frågan om vad som har hänt? Någon som har blivit sjuk?

Snart nås byborna om att Jasmine hade blivit överfallen. Gösta Persson hade hittat henne när han var ute med sin hund på kvällspromenad.

Jasmine hade legat där på marken. Blodet rann omkring henne i den vita snön. Gösta såg med en gång att det var allvarligt. Han tog genast upp mobilen och ringde 112.

Nu var det fullt med blåljusfolk omkring honom. Gösta blev förd till sidan så att blåljusfolket kunde arbeta bättre.

Till slut så satt Gösta och hans hund i polisernas varma bil. Han tittade chockat framför sig hur de lastade in Jasmine i ambulansen och åkte i väg med henne.

Teknikerna jobbade i fullt tempo. Spärrade av närområdet där Jasmine hade hittats. De kollade in minsta lilla avtryck i snön. Snart var även hundförarna där med sina hundar.

Blåljus, hundskall ekade i Göstas huvud.

Till slut fick han lämna sitt vittnesmål och blev sedan hemkörd till sitt hem.

Alla undrade vem som hade överfallit Jasmine? Var det någon som inte gillade invandrare? Var det någon av deras egna i byn? Oron gick böljande som stora havsvågor mellan alla personer i byn.

Tack vare att Gösta hade hittat Jasmine i tid så blev hon räddad får byborna snart höra.

Det blir en orolig natt för alla bybor. Dörrar och fönster kollades noga.

Morgonen och dess mörker infann sig. Ingen vill släppa i väg en anhörig ensam. Samhörigheten är viktig nu.

Byborna hoppas snart på att få veta om de har fått fast den som gjorde detta mot Jasmine.

Till slut når beskedet alla bybor. Träff i kväll klockan nitton i byaskolan.

Klockan är nu nitton noll, noll, och det är smockat med bybor i skolans aula. Det blir knäpp tyst när en poliskommissarie begär ordet. Han förklarar det som har alla redan vet om överfallet. Berättar att det kommer att ta lång tid för Jasmine att återhämta sig, men hon kommer att bli helt frisk.

Poliskommissarien berättade att sent igår natt fick hundarna upp ett spår efter banemannen. Det ledde fram till en bil. Bilen hade hastigt kört iväg enligt spåren. Det var rena rama turen att bilen strax därefter hade kört av vägen på grund av ishalka.

Mannen hade sprungit därifrån men poliserna hade snabbt hunnit i kapp honom. De hade också hittat ett tillhygge inne i bilen med blod på. Nu hoppades de på att de skulle finna fingeravtryck som kunde binda denna man vid detta brott.

Som ni alla vet så får vi inte säga vem det är. Vi har häktat honom i väntan på bevis. Det var allt. Tack ska ni ha, slutade han med.

Byborna pratade och pratade hela vägen ut från skolbyggnaden. De kände sig oroliga. Några namn på bråkstakar nämndes i all hets.

Nu kom beskedet alla hade fruktat. Det var en man från byn som hade gjort detta och det var den de minst anade. Simon och han var häktad på starka grunder. Denna snälla Simon som inte gjorde en fluga förnär. Byborna förstår ingenting!

Jasmine har sedan berättat att Simon hade ringt till henne dygnet runt. Han hade fått för sig att hon ville gifta sig med honom. Det hade varit en outhärdlig tid för henne. Det var hotelser. Det var stönande i mobilen. Berättande om hans begär till henne.

Till slut hade Jasmine bestämt sig för att flytta från byn för att slippa Simon. Detta hade hon sagt i mobilen till honom för ett dygn sedan. Därför var Simon beredd på att slå ihjäl henne med yxan.

Det var rena turen att hon överlevde hans brutala slag plus att Gösta hittade henne i tid.

Simon blev dömd till psykiatrisk vård på obestämd tid. Jasmine flyttade från byn då hon blev helt kroppsligt frisk. Byborna lever kvar i sin rädsla om att psykvården ska släppa ut Simon. Fast de har blivit lovade om det skulle hända så får inte Simon bo kvar i denna by.


© Ljusletaren

26 januari 2019