Brevet till just dig och just idag.


Det är mors dag och tårarna stiger upp för att fukta ögat. Man ska äta tårta och man ska få presenter och fina blommor. Annonser och glada tillrop är det i flera veckor i förväg.

Ser tillbaka och minns prästen med hans vita prästkrage som markerade allvaret när han försökte hitta de rätta orden för att göra begravningen av mor, så ljus och fin.

Nu är gravarna smyckade med blommor för att minnas alla fina mammor och svärmödrar som inte finns med längre.

Bilar körs med familjer som har barn och barnbarn för att uppvakta mor/mormor. Ser fina buketter och små och stora presenter. Likadant är det när det är fars dag.

Ibland undrar jag varför inte det finns någon dag för ofrivilligt barnlösa plus för de som inte ha kvar sina föräldrar i livet. Småler när jag tänker på det. Kanske det inte är så stor procent att tjäna pengar på? Fast affärsägare gör allt för att få in mer till sin kassa.

Kanske ämnet är känsligt, vad vet jag?

Antar att många torkar sina tårar idag och kanske känner av ensamheten värre än andra dagar.

En del familjer skiter i dessa jippodagar och firar livet med de sina på precis vilken dag som helst. Smarta människor som jag verkligen ser upp till.

Vissa som har syskon håller ihop så länge en mamma eller pappa finns i livet. Sen skingras de och förlorar nästan kontakten med varandra. Det var deras mamma som höll ihop hela familjen.

Låt oss hedra alla människor vare sig de lever eller inte. Låt oss göra det året om och utan några speciella dagar eller krav från affärsmännen.

Jag tänker på dig som läser detta nu. Du ska ha en stor kram. Du är inte ensam för jag tänker på dig. 

Ha en bra dag/ kram


© Ljusletaren

26 maj 2019