Blir det något gofika idag? (Fiktivt)


Sven-Otto var på bra humör för nu är det fredag och helg. Han skrattar och är charmig mot alla sina jobbarkompisar. Den ena fräckisen efter den andra fräckisen drar många till skratt.

Det är lättsamt att jobba med Sven-Otto för han är lyhörd om något inte är som det är. Han kan umgås lika bra med kvinnor som män. Så ni förstår hur populär han är.

Sven-Otto ses med blida ögon på även från chefshierarkin inom företaget. Han är en man att lita på. Sprider aldrig något skvaller om sina arbetskamrater eller chefer.

Han får alla att jobba på ett lättsamt och effektivt sätt. Det är skoj för alla när man jobbar med denna man.

Sven-Ottos fru burkar titt som tätt skicka med hembakat till dem alla. Gediget och gott och väldigt smaskigt är det. Alla lyser upp när Sven-Otto kommer med en extra påse för då vet de att det blir något gott till fikat.

Fast nu har det varit länge sedan som han bjöd på något. Oundvikligt sprider sig olika rykten. Är det en fnurra eller vad är det? Har inte Sven-Otto varit lite blek och mindre skämtsam den sista tiden?

Någon har sett hans fru och hon verkar då bo kvar. Hon vinkade så glatt till den arbetskamraten som såg henne gå in i deras hus.

Lite skojsamma pikar har det blivit; ” Var är allt gofika Sven-Otto”? Då har han bara skrattat till och sagt att den som väntar på något gott väntar inte för länge.

Vi har en väldigt fikasugen och snål arbetskamrat på jobbet. Han kunde inte hålla sig en dag utan frågade rätt ut. ”När blir det något gott till kaffet Sven-Otto”?

Den frågan träffade mitt i prick. Sven-Otto säger som det är. Jag har fått för högt blodtryck och måste lugna ned mig med allt detta goda fika. Min kära fru har därför inte bakat något sötbröd på flera veckor.

Den snåla och fikasugna mannen vet inte var han ska ta vägen. Detta svar hade han inte väntat sig.

Sven-Otto säger sen med skojsam blick men nu blir det hembakat matbröd i stället. Blir bra, blir bra säger den snåle och fikasugna mannen lite generat.

Dagen efter är en fredag. Sven-Otto har med sig två stora plastpåsar fyllda. Det är med stor spänning som alla äntrar fikarummet.

Småfrallor i alla olika valörer. Fiberfrallor och vanliga frallor. Smör, ost och marmelad, paprika och gurka. Alltså vilken fest det blev!

Sven-Otto berättar för alla om sitt blodtryck. Han berättar också att han har kunnat sänka det med medicin och mindre av det söta plus promenader. Hans fru har verkligen hjälp honom via mat och bak.

Alla applåderar varmt och innerligt. Säger som det är, det är lika uppskattat med matbröd som sött fikabröd.

Sven-Otto trallar på extra mycket denna dag. Det är fredag och han känner sig i bättre form än han har varit på länge.


© Ljusletaren

15 november 2019