Vilket land ska vi resa till? (Fiktivt)

På fredagskvällarna har vi en annan rutin.

Egentligen börjar fredagen på en torsdag. Då tar vi fram världsatlasen på köksbordet. Slår  upp en sida på måfå och där blicken hamnar det blir landet för fredagens resmål.

Nu vet jag vilken mat jag ska inhandla. Oliver ska köpa öl och vin från just det landet. Finns det inte något från det landet så blir det landet bredvid.

Tältet är uppslaget mitt på golvet i vardagsrummet. Sköna kuddar, madrasser och filtar har möbleras hemtrevligt i tältet. 

På golvet framför tältet har vi ett litet bord med låga ben. Runt bordet finns två små pallar med ryggstöd och sköna dynor.

Denna fredag har vi rest till Mexico. Det lilla bordet är nu överfullt av olika tacos, grönsaker, och goda röror och så vidare.

Vi börjar med att läsa information om landet. Skålar i gott rött vin innan vi hugger in på det goda som finns uppdukat på bordet. Släcker ned kryddornas smak med det iskalla ölet från Mexico.

Belysningen är nedtonad i hela lägenheten. Det lyser en batterilampa vid tältets ingång.

Tyst och dämpat spelas det klämkäck musik från landet som vi reste till i tanken.

Ute är det kallt och vi ser faktiskt några stjärnor som blinkar till oss.

Stressen bara rinner iväg från oss båda. 

Detta är en rutin som vi älskar att göra och vi får dessutom kunskap om olika länders kultur och dess olika maträtter. Billigt blir det också och extremt miljövänligt.

Vi avslutar kvällen med att somna tätt, tätt tillsammans och bara tillåter oss att vara i nuet. 

@ Ljusletaren 

31 mars 2019