Jag tog mig i kragen, återigen!

”Återstående batteri 8 %”. De flesta av oss känner igen det, och hur paniken växer för att mobilen plötsligt ska stänga ned.

Men så är det ju för oss människor. Vi känner hur kraften långsamt försvinner. Det kan kännas grått och tråkigt. En del blir riktigt stressade och går kanske in i den berömda väggen?

Ska vi verkligen låta oss dräneras på detta sätt? Låta internetuppkopplingar suga ur den sista musten ur oss? Är det viktigt att vara uppdaterad på varje liten sak som sägs? Nej, absolut inte!

Det är din kropp och din skyldighet att hålla ett jämnt batteri. Bäst är om kroppen står så där på cirka 80 %. Det kan vara en stor risk om man är fullt uppladdad. Då kan man gå in igen i internetvärlden och köra så det ryker. Då är du snart nere på låga procent igen.

Låt dina andra intressen få din tid och njut. Koppla av från allt som stressar dig. Du vet själv vad du kan ladda upp dig med.

En som har gått in i väggen en gång trillar dit ännu fortare nästa gång. Lär dig att se och umgås med din kropp och hjärna.

Ja, jag vet att detta är skåpmat som det skrivs om gång på gång och även av mig, men det är viktiga saker som bör upprepas i tid och otid.

Att helt ägna sig till sina egna intressen är skönt. Det känns som sinnet smeks av själen. Lugnet berör på ett bra sätt. Man inser att detta är det som just ”jag” behöver i detta NU.

Världen bromsas upp och man har tid att djupandas!

Jag är stolt över mig själv som ligger lågt inom den virvlande och allt snabbare internetvärlden. Vad har jag missat? Just ingenting! Jag vann för jag hittade igen mig själv.


@ Ann-Britt Berglund

15 februari 2022