Bilden är hämtad från dagens Skrivpuff.


Vilken mördande värme (fiktivt)

Det är sommar och varmt och till och med mycket varmt. Alla klagar över denna värme som nu har varit i flera veckor. De som jobbar känner sig varma och kletiga. Varje ledig minut så försöker alla att ta sig till en badstrand.

Människorna ser ut som små arbetsmyror när de bär med sig korgar och filtar ned till stranden. Ungarnas förtjusta skratt hörs vida omkring.

Det är högsommar och solen gassar som självaste och starkaste Halogenlampa. Tittade nyss på temperaturmätaren och den visade på trettiotre grader. Tredje veckan med dessa temperaturer.

Jag går och strosar här på min egen strand. Tittar då och då ut över myllret av badande människor. Sparkar med foten här och där. Tar upp min kikare för att se lite närmare på de badande människorna. Får se något konstigt som ligger i närheten av barnens rutschkana i vattnet.

Men Herre Gud vad ligger där? Jag blir helt kall. Jag ryser till och måste fort som tusan ta mig dit. Tar ekan och mobilen med mig och ror dit så fort jag kan.

Skriker högt till alla barnen ni måste upp på stranden. Ni får inte vara här. Några föräldrar hör mig och skyndar sig för att ta upp sina barn.

Jag hade sett rätt, det är en granat som ligger och guppar här vid Lungöns badstrand.

Ringer 112 och säger vad jag har hittat.

Snart är militär, polis och pressen där. Alla motas raskt bort från stranden. Det går som ett sus genom hela människohopen när ryktet sprider sig om vad jag hittade.

Snart är även bombgruppen från Stockholm där. De detonerar granaten. Badstranden söks av minutiöst. Inget mera finns att hitta.

Avspärrningarna hävs.

Jag blir till slut intervjuad av press och teve.

Dagen efter står det att läsa att jag hade räddat många människors liv. Det hade kunnat gå dåligt om något av barnen hade tagit upp granaten och hade kastat den vidare.

Jag hade bara gjort min plikt ansåg jag. En gång i tiden var jag Spanare inom militären så jag hade viss kunskap om vad jag såg.

Jag blev verkligen uppmärksammad och hedrad på många sätt.

På tal om granaten så tror de att den hade flutit in på strand från ett krigsfartyg som låg på havets botten ett par sjömil bort. Detta skulle kollas upp noga så att inte detta kunde hända igen.


© Ljusletaren

25 oktober 2019