Skröna eller inte (Fiktivt)

Alla berättar om skrönor som de tror är sanna men ibland kan sanningen låta som en skröna. Jag har en god vän som heter Pernilla och hon berättade detta för mig.

Ja, det var en morgon för cirka sju år sedan som jag fick vara med om detta. Jag hade hällt upp mitt kaffe och hällde i en skvätt mjölk. Tittade inte så noga för allt gick på slentrian.

Satte mig ned och tar en klunk kaffe. Känner att det är något i munnen, något som rör på sig. Fick genast kräkkänslor och sprang iväg för att spotta ut i slasken. Där nere i slasken ligger en ganska så stor spindel som försöker att klättra upp.

Håller för handen för munnen och tar ett papper och dödar spindeln. Springer fort till toaletten och kräks och kräks.

Till slut känns allt någorlunda bra. Går in i köket och ska hälla ut mitt kaffe med mjölk då jag ser en spindel till är på väg ut ur mjölkpaketet.

Puttar ned spindeln i mjölkförpackningen med en servett. Springer sen fort ut på tomten med mjölkpaketet. Slänger allt bakom huset. Ser hur förpackningen går sönder. Ut kravlar spindel efter spindel. Jag ryser av obehag.

Tar upp mobilen och fotar av spindlarna. Ringer till mejeriet för att berätta.

Givetvis tror det inte mig trots mina bilder. De vill ha mitt mjölkpaket inskickat till sig. Jag tejpar ihop förpackningen och ser till att allt är helt. Skickar det med express till mejeriet.

Det tog några dagar men sen blev jag uppringd av en trevlig person. Han berättade att de hade funnit en hel massa av småspindlar i mjölkpaketet. De hade ingen förklaring till detta. Eventuellt kunde mjölkförpackningen gått sönder under transporten till affären och en gravid spindel från bilens lastutrymme hade krupit in i paketet.

Jag skulle bli ersatt för sveda och värk plus en mjölkcheck.

Än i dag så är jag skeptisk till att dricka mjölk. Blivit helt nojig. Häller upp mjölken i en tillbringare. Silar min mjölk innan jag dricker det. Försöker att tvinga bort äckelkänslan.

Jag bara gapar när Pernilla berättar detta för mig. Tur att jag själv inte är en stor mjölkälskare. Använder bara mjölk till gröt och dylikt.

Jag tror inte att Pernilla är skvatt galen utan jag tror på det hon nyss berättade.

© Ann-Britt Berglund

12 oktober 2020