Så här ska en präst vara (Fiktivt)


Det är svårt att tro att Harry är präst, för han är väldigt tatuerad, har ring i örat. Gillar män dessutom. Spelar roll!

Vilken människa Harry är!

En man med rätta hjärtat på rätta stället. Prackar inte på någon sin kristna tro. Pratar ofta om vikten att se det fina som finns i alla religioner. Tar alltid med hem till sin kyrka de bästa bitarna från varje troslära.

Harry har ett öppet sinne och jag behöver väl inte berätta att kyrkan alltid är full av folk som vill se och höra på honom.

En väldigt enkel och ung man. Godheten lyser varmt omkring honom. Nästan så att jag kan se glorian runt hans huvud.

Det är först när han spänner på sig sin utstyrsel före en andakt som man förstår att han är präst.

Jag kan sitta i timmar och bara se och lyssna på honom. Han känns verkligen modern men ändå upplysande.

Harrys fria och tänkande sätt slår rot hos oss alla oavsett vad vi själva tror på. Vi älskar hans kurser om att lära oss att vara begrundande inåt. När vi mediterar är det inget mantra eller något annat suggestivt som behövs utan det är bara att lära sig att se inåt. Vara med sig själv och djupandas.

Harry påpekar ofta att när vi sitter i tysta i bön eller är tysta vid matbordet så infinner sig ron och maten smakar då betydligt godare.

Vi ska hitta kraften inom oss för att fungerar på bästa sätt.

Harry kan även bjuda in oss till olika musikarrangemang i sin kyrka. All musik får musiceras så länge ingen gudatro hädas eller att svärord finns med i texterna.

När jag sitter där under en predikan så ser jag mig om. På bänkarna finns tiggare, hemlösa, före detta fängelsekunder, ateister, människor från Östermalm, människor från andra kulturer. Det lyser vackert av olika huvudbonader från både män och kvinnor från andra kulturer.

Alla lever sig in och sitter fascinerad och lyssnar på denna ovanliga präst. Harry är nästan som Jesus, för han välkomnar alla till sin församling.

Det är störtskönt att bara sitta och ta in alla ord meditativt.

Efter predikan får alla som vill köpa sig kaffe eller te plus en hembakad kaka. Stämningen är hög när alla sätter sig till bords. Det skrattas och fnittras. Alla är lika värda i denna kyrka så därför pratar alla med alla.

Harry kan detta med att sprida sina ord på rätt sätt. Därför vill alla komma till hans kyrka

Vi behöver mer präster som Harry eller hur?


© Ljusletaren

22 april 2019