Inga spår (Fiktivt)


Vill stilla min nyfikenhet. Jag känner därför att det är dags för mig att gå över till min granne Inga. Hon är fenomenal på att spå.

Inga är inte så stor till världen men det spelar ingen roll i för i konsten med att spå, då blir hon stor. Har aldrig hört att hon har misslyckats någon gång med sina spådomar.

Man kommer nästan direkt in till hennes hemtrevliga kök. Där slår jag mig ned vid köksbordet. Ser mig omkring och fastnar alltid med blicken på alla hennes prunkande pelargonior.

Hennes kisse vill alltid vara med och går omkring och stryker sig kelsjukt vid mina och Ingas ben. Kaffehurran åker genast på när jag kommer.

Hela det fyrkantiga och ljusa och trevliga köket är nu fylld av hemkokt kaffes aromer. Kakfatet är som vanligt fylld utav drömmar.

Till slut så slår sig Inga ned. Kissen hoppar upp i hennes knä. Spinner högt. Jag är fylld av förväntan.

Vad vill du veta säger Inga som vanligt? Hur blir sommaren svarar jag?

Inga blundar. Går inåt i sig själv.

Det är endast kissens spinnande som hörs.

Juni kommer att bli ovanligt kall. Det blir översvämningar på flera platser och även här i vår by. Midsommar regnar in. Det blir ovanligt mycket av bråk i landet. En ny och stor terrorattack utlöses. Landssorg.

Juli inleds med regn men sedan så kommer värmen. Vilken värme sen. Alla klagar som vanligt. Mygg och knott i massor. Skadeinsekter har fått ett starkt fäste i söder och vandrar därför allt högre upp i landet. Till och med vildsvinen har börjat sin vandring upp till Sundsvall.

Egentligen ska alla ta semester i augusti för då är vädret mest perfekt. Dessutom så går det att bada mycket längre än normalt och även uppe i norr. Människorna bryr sig mer om varandra efter den stora terrorattacken i juni. Så många döda berörde människorna. Gemenskap är det främsta vapnet vi har mot ondska plus sann kärlek.

Inga öppnar sina ögon och frågar om jag är nöjd med svaren. Jag svarar: Ja.

Vill du veta något mera frågar Inga? Ja, en sak till. Kommer jag att vinna mig några pengar. Inga blundar och sätter sig återigen i trans.

Pengar sa du? Jag ser fladdrande sedlar omkring dig. Du står på tå för att nå dem men de fladdrar förbi. Svårt att tyda detta men om du kämpar väl med ditt brinnande intresse så kommer du att nå upp till dem. Massor av pengar finns där men det gäller för dig att nå dem i rätt ögonblick.

Jag blir varm i hjärtat. Tackar Inga för dessa spådomar. Dricker en påtår och vi pratar om ditt och datt innan jag går hem.

Blir spännande att se om detta kommer att stämma in till sommaren. Som sagt, Inga har aldrig haft fel förr.


© Ljusletaren

18 mars 2019