Lyckan kom och lyckan gick eller hur var det? (Fiktivt)

Tänk vad man kan drömma stort och mäktigt! Dessutom känns det sant! Sant så att man börjar tvivla på om man har varit med om det?

Lucinda går i ett lyckorus i flera dagar efter sin dröm. Drömmen är så vacker och fin att Lucinda inte kan dela med sig av sin dröm till andra.

Allt flyter på så lätt med jobb och hem. Ingenting känns tungt eller besvärligt. Lucinda är i ett lyckorus som hon vill behålla länge.

Som det är i verkliga livet så försvann lyckoruset och drömmen allt eftersom. Det går några år men så händer det som Lucinda inte kunde tro på. Hon vinner pengar på hästar. En stor summa pengar blir det.

Lucinda vill inte berätta om detta för hon har alltid skämts lite för hennes svaghet att spela lite på travet.

En stor summa pengar har nu satts in på ett speciellt konto. Lucinda kallar kontot ”Du ger”. Passande namn tycker Lucinda för pengarna ger henne en guldkant på tillvaron.

Fast en natt så drömmer hon igen och nu var denna dröm inte alls kul att vara med om. Hon drömmer att hon har rättat fel på travet och pengarna är inte hennes.

Lucinda vaknar med en olustig känsla. Kan det vara så att hon har rättat fel? Hon letar fram sin kopierade travbong och rättar den igen. Det var inte sju rätt och miljonvinst. Det var endast sex rätt men ganska så skaplig summa ändå.

Men hur i hela världen har detta gått till? De har till och med ringt från ATG och gratulerat henne? Hur ska hon göra nu? Inte vill hon behålla pengar som inte är hennes?

Lite senare på dagen så ringer ATG och berättar att ett stort misstag har begåtts. De har blivit kapade av hackers den helgen då Lucinda vann på travet. Det har tagit en hel del av tid att ordna upp allt. Pengar har gått till fel personer och nu har ATG fullt upp med att meddela alla som fått pengar utbetalda om detta. Lucinda har egentligen bara vunnit tolv tusen kronor. De ber så mycket om ursäkt! De har redan informerat hennes bank om det.

Ja, där blåste miljonen i väg fort tänkte Lucinda. Hon ringer även banken för att kolla sitt nyöppnade konto. Ja, där finns bara tolvtusen kronor.

Först blir Lucinda ledsen och arg men sen tänker hon om. Vad skulle hon ha gjort med så mycket pengar? Kanske blivit besviken på att inte känna samma längtan till att drömma om nya saker?

På tal om att drömma så har Lucinda mest troligt drömt två sanndrömmar. Är inte det en stor gåva?

Ska vi inte sträva efter lycka med att känna och önska och längta? Alla vet hur glad man blir om man har sparat till något som man har längtat efter. Man minns precis då man köpte det och minns värmen av lyckan. Varje gång man tittar på saken eller vad det är så återkommer lyckoruset.

En miljardär har allt och känner inget speciellt för att köpa det och det. Det enda de önskar är att kunna önska sig ett friskt liv. De kan inte köpa den lyckan!

Lucinda är glad för att hon för ett tag vara en stor vinnare men uppskattar det hon har och det hon har fått.


Ann-Britt Berglund

20 januari 2022