Petra är sjuk men måste ändå jobba enligt FK (Fiktivt)

 

Petra mår inte bra och har inte gjort så i flera år. En tröst är att hon äntligen har fått en diagnos. Nu vet hon varför hon inte kan vara som alla andra.

Dessutom så har nära och kära fått en förklaring och därför kan de också förstå henne bättre.

Det är slitsamt för kroppen att veta att man mår dåligt men ändå inte ha något att gå på. Det blir då lätt för andra att säga att hon sjåpar sig.

De vet inte med sig vilka vaknätter hon har. Ångesten som river och sliter. Gråten som bara vill ut.

Falska leenden är inget som Petra vill klistra på sig. Hon mår helt enkelt bara så dåligt och tillåter sig därför att må dåligt.

Svårt att hitta en specialist som hon kan ty sig till. Gör hon det så flyttar de oftast från staden. Ny människa igen och nu kan Petra inte lämna ut sig helt för tänk om denna människa sviker henne och flyttar?

Ekorrhjulet är i rullning.

Glad över att ha fått en diagnos. Ledsen över att inte få bli hjälpt med styrka och mod för att orka vidare.

Nu har dessutom Försäkringskassan hotat med att stänga av henne. De anser att hon kan jobba heltid. När Petra var hos Försäkringskassan för en träff för att förklara sin sjukdom så sket sig allt. Hon harklade sig, försökte stoppa tårarna.

De tog ingen pardon om henne. Det hjälpte inte att läkare och en specialist hade skickat in papper till Försäkringskassan om hon inte kan arbeta. Försäkringskassan ansåg att när hon kunde utföra sina intressen via Facebook så kunde hon också jobba.

Petra hade försökt förklara att det var hennes andningspaus i sin sjukdom. Hon var kreativ och mådde då bra. De lyssnade inte ens.

Stå helt utan pengar var sjukt svårt. Hon hade ju inget fast arbete sen förr och därför så blev det bara småpengar som hon skulle få ut varje månad.

Vuxen och självständig och ändå var det bara att svälja stoltheten och flytta hem till föräldrarna.

Hur har Försäkringskassan blivit? De jagar alla med sin blåslampa. Allt för att verka duktig och minska ned kostnaden för detta företag.

Petra har vänner som är svårt sjuka men ändå ska de också ut och jobba på heltid. Vem ska föda alla dessa som inte får vara sjukskrivna? Socialen vägrar dem pengar för de ska också spara pengar.

Sjuk person blir ännu sjukare när inte trygghetssystemet fungerar. Ska barnen bo hemma tills föräldrarna dör eller hur har samhället tänkt? Förresten så finns det massor av ensamstående som inte har en släkting att få hjälp av. Ska dessa med sin sjukdom ut och tigga på gatorna med de andra tiggarna?

Petra är arg och besviken. Varför ska personalen från Försäkringskassan sitta och jaga personer på Facebook, har de inte annat för sig?

Snart är väl fattighusen tillbaka. Det som hela arbetarsamhället har gjort allt för att få bort.

Stoppa Försäkringskassans metoder. Tänk om och tänk rätt.

 

© Ljusletaren

13 april 2019