Ordet är strö som ska skrivas om i Skrivpuffen.

Det är viktigt att strö ut goda ord på sin pågående livsvandring. Inte bara gå där med skygglappar och inte se allt fint som finns överallt omkring sig.

Ta sig tid att lukta på blomman och strö ut vackra ord till dess själ. Blommor har också känslor och det väl alla om sen förr? Blommorna eller växterna älskar när vi pratar med dem. De tillgodogör sig våra utandningar och spar gärna på det tills mörkare tider.

Strö ut goda ord till djuren ger oss massor tillbaka. Svansviftningar eller andra goa känslostämningar.

Allt vibrerar av energi och välkomnar när vi tar på det eller strör ut fina stavelser. Tänk er hur det gamla nötta bordet blir saligt och fint i dina ögon om du stryker på det och säger att du är fin du. Bordet nästan svävar av glädje över att få vara kvar i ert kära hem.

Hur ofta säger du att denna slitna porslinskatt måste få vara kvar för du minns hur din mor gillade denna prydnad.

Okej, allt kan man inte spara men om man berättar att nu ska du få en ny kostym så att du kan följa med mig många år till. Då tror jag att denna sak glänser.

Med gråten i halsen berättar du att saken måste flytta för den har gjort sitt. Du berättar att nu går du till återvinningen och får uppstå i ny skepnad. Nästan som i verkliga livet ”ler”.

Jag vill strö ut ord till både människor och djur och allt som finns bredvid mig i min denna värld. Jag vet att alla mår bra av att få goda ord att bära med sig under dagen.

Det påstås att om människan vill vara god så känns detta igen av andra människor. Vad jag vet om det spelar roll för jag vill ge alla min uppskattning.

Brukar du strö ord omkring dig? Berätta gärna och glöm inte att berätta om de saker som du har omkring dig som du älskar.

Ha en bra dag mina fina läsare/ kram

@ Ljusletaren

30 september 2020