Sylta är dagens ord i Skrivpuff


Varför ska vi äta sådan mat som inte magen direkt gillar? Vi vräker i oss olika saker och magen tackar oss med att bli sur och besvärlig.

Vi dränks med olika uppgifter om vad som finns att köpa så att magen ska bli snällare så vi kan fortsätta med att späcka oss med saker som magen inte vill ha var dag.

Är det vår egen vilja som styr oss eller är det köpmännen som lurar oss att tro att om vi äter det och det så är magen med på det också?

Givetvis så finns det massor av människor som har en medicinsk sjukdom som inte räknas in här. Kan själv berätta att jag lider av IBS-besvär och många maträtter är besvärliga.

När magen är vrång så gäller det att vara snäll mot sin mage och äta vanlig mat. Kokt kall potatis på en macka är snällt. Likaså kokt potatis och vanlig sylta. Kanske havre och linser och så vidare.

Egentligen är det skrämmande hur vi blir duperade av alla som vill sälja sin vara. Alla ska följa med från kockar till de som experimenterar fram olika tabletter som är bra för magen.

Det joxas i olika saker så att maten ska se fräsch ut och bevaras länge. Vad tycker vår mage om det? Kan vi bota det med några piller eller …

Finns många intressanta frågeställningar om detta. Ska vi enbart äta grönt eller …

Själv tror jag på att äta så ren mat som möjligt. Bäst hade det varit om alla hade någon ko, gris och hönor om man vill ha så ren mat som möjligt. Odla egna grödor utan att spruta dem fulla med gift.

Ta vara på våra egna kryddor och experimentera fram nya och spännande smaker.

Råkade titta på ett recept via Googles för en stund sedan. Där sa kocken att vatten kallades för Himmelsjuice. Roligt namn på något så enkelt och gott. Med denna benämning skulle nog barnen minska läsken och dricka mer vatten.

Visst är det kul med rätter som har blivit försvenskade men allt ska ätas med måtta tror jag. Vad tror ni?


@ Ljusletaren

1 oktober 2020