Del 18

Byxångest

Per-Erik har inte berättat för någon om sin hemlighet. Inte ens hans tvillingsyster Lis-Marie vet något. Det tar ont i kropp och själ och han har samvetskval över det han har gjort.

Hela sin uppväxt har han fått höra om sin pappa Bo och hans hemskheter mot hans familj. Han är numera livrädd att han har ärvt något av sin pappas gener.

Per-Erik kan inte förstå hur han gjorde detta mot sin halvsyster (Åkes dotter). Men hon var så vacker när hon hälsade på hos sin pappa och min mamma. Hon hade blommat ut till en otroligt vacker tjej. Framför allt sportig och Per-Erik har så lätt att falla för sådana tjejer.

Han älskade Malins kropp. Den var smidig, sexig och utmanande. Hon luktade friskt och gott. Hon tittade ofta på Per-Erik och hennes ögon glittrade skälmskt. De har samma humor och samma intressen och brukar träffas ihop med resten av syskongängen.

Fast denna Påsk kunde han inte hålla sig för Malin var för läcker. Han försökte sig på att kyssa henne men hon knuffade brutalt bort honom. Då slog det slint i hans huvud. Han brottade ned henne på renskinnet i snön. Slet av henne kläderna och våldtog henne.

Hur hon förklarade det för Adriana och Åke minns han inte för han blev bara helt tom i huvudet. Allt var svart och mörkt. Han packade snabbt ihop sina kläder och bad Åke skjutsa honom med skotern över isen till andra sidan för han skulle hem till Umeå.

Snart kom det där hemska samtalet. Malin berättar att hon är gravid och att Per-Erik är pappan. Hon vägrar stenhårt att ta bort barnet. Per-Erik ska för alltid vara en pappa för barnet kräver Malin och hon kräver också att Per-Erik ska berätta om detta för Adriana och Åke.

Per-Erik har skjutit upp detta flera gånger. Konstigt nog har ingen sett att Malin har börjat bli lite rund om magen. Han vet att han måste säga det idag innan han åker hem från detta fina bröllop som har varit.

Per-Erik svettas och han mår illa. Försöker att kräkas men det kommer bara upp lite galla. Han vill inte ha sin pappas gener i blodet. Finns det någon annan utväg tänker han men erkänner samtidigt att han är för feg för det.

Han tar mod till sig och säger att han har något att berätta för Adriana och Åke. Till slut så öser han ur sig allt det han har att berätta. Adriana och Åke ser helt chockade ut innan de besinnar sig och säger att nu tar vi bit för bit av din historia.

För det första så är du inte biologisk släkt med Malin så släpp den tanken. Det som är värre är att du våldtog henne. Både du och Malin behöver stöd i den här frågan. Sedan så tycker jag sa Adriana att du behöver få prata av dig hos en psykolog. Med rätt vilja så kan du ställa allt till rätta om du får förklaring på dina tankar om ett eventuellt arv efter din pappa.

Vi kommer att finnas till för er båda två. Barnet kommer att få de bästa tänkbara föräldrar. Snabb hjälp gör underverk med många människor.

Per-Erik gråter av lättnad. Hans mamma stryker sin vuxna son på ryggen. Drar upp honom och kramar om honom.

Livet är svårt för alla ibland men med rätta människor som finns kan det mesta lyckas säger Adriana. Du ska se att snart kan du skratta och hålla ditt lilla barn i din famn och känna stor lycka. Du kommer göra allt så att detta barn inte bli skadat för du är inte som din pappa.

Äntligen så kommer det lite ljus till Per-Eriks ögon. Han vinkar lättat adjö till sin mamma när Åke ror honom över sjön till andra sidan.

Adriana gråter ut i Åkes armar. Hon darrar av oro att Per-Erik har fått Bos gener. Hon vet och hon känner att det inte är så men det tar ont att Åkes dotter får uppleva samma smärta som hon har gjort. De kommer överens om att Åke genast ska ringa till Malin och prata och även be att Malin kommer hit så fort hon kan så att alla tre får prata igenom detta.

Redan dagen efter är Malin hos dem. Hon bara ler och stryker sig över sin mage. Ögonen glittrar av längtan. Hon erkänner för de båda att hon har utmanat Per-Erik så egentligen är det bådas fel att det gick som det gick. Hon är överlycklig över detta barn. Går villigt med att prata med psykolog och kurator.

Men jämna mellanrum får Åke och Adriana rapporter om hur deras olika samtal med deras psykologer och kuratorer går. De får vet att de ska ha ett gruppsamtal med hela familjen tillsammans med med deras psykologer för de inser att hela familjen har fått sig en törn av all smärta de har upplevt tillsammans under lång tid.

Alltså vilken lättnad detta samtal var för alla. Alla fick säga sitt och berätta om hur de har upplevt allt. De får vettiga förklaringar och känner sig mer än nöjda med allt som kommer fram. Det bästa är att Malin och Per-Erik har förlovat sig och att de ska bli föräldrar.

Lis-Marie och Malin ser ut som två glada pösmunkar där de sitter med sina stora magar. De båda har fått veta att de väntar tvillingar.

Adriana och Åke tittar på varandra och säger dubbelt av lycka och dubbelt av våra barnbarn. Vår gård kommer att fyllas av ljud och skratt och vi ska alla hålla ihop för ingen Bo kan sticka hål på vår tomtebolycka.

Trodde de ja!


@ Ann-Britt Berglund

9 februari 2021