Är du en av dem? (Fiktivt)

Blir urbota less på de som bara följer med i suget av ett massuppbåd. Sorlet hörs komma och en efter en hoppar på. Det skränas och det skriks. Det viftas med flaggor och vimplar.

Snart är det bara jag och ett fåtal andra människor som står kvar och blickar uppåt mot det stora torget. Vi hör hur speakern eldar upp folket. Det dånar av fötter som stampar i asfalten. Rösterna stiger och höjer sig uppåt och övergår till att ljuda som kanondunder.

Vi som ser på drar oss snabbt undan för vi vet när detta massupptåg kommer mot oss så har vi inte en chans att ta oss förbi dem.

Ut med invandrarna skallar det högt. Ut med invandrarna. De får skyhöga bidrag varje månad från kommunen. Bästa lägenheterna har de också. De är bara tjuvar och banditer som kommit till vårt land. Terrorister är de också. Mördar gör de hej vilt överallt i vårt land.

Nu är massupptåget på G och de gungar i en stor flock av arga och vilda människor upp mot kommunen. En efter en ansluter sig till dem. Grupptrycket gör sig påmint. Inga sunda tankar fungerar för stunden.

När hela den stora folkhopen är samlad nedför kommunhuset så ser de inte ens att de har trampat ned en fin oas med gröna buskar och vackra blommor. Många har i sin iver vält ned bilar för att komma in i folksamlingen. Någon har till och med satt bilar i brand.

De som står i första led har rakade huvuden och batonger i sin hand. De har ett välkänt märke på sin kavajärm. Alla stampar hårt med kängor och olika grova skor. Stämningen är hätsk.

Massan böljar fram och tillbaka och alla blir allt aggressivare. Kom ut nu din fegis till kommunalråd och förklara varför ni tar emot så många invandrare. Vi vill ha ett rent och ariskt Sverige så kom ut nu och förklara för oss.

Kommunalrådet Sten Stensson får rådet att ta på sig en skyddsväst under kavajen innan har går ut på balkongen och pratar med folket. Säpo står beredda på undanskymda platser.

Sten Stensson försöker förklara att många har så dåliga lägenheter att han nästan skäms. Bidragen de får är precis så att det täcker upp med mat, kläder, resor och hyra. Dessutom så får inte alla stanna kvar utan många måste tyvärr utvisas.

Förresten, vem gör alla skitjobben i Sverige idag?

De tar låglönejobben som ni ratar. De sköter om våra äldre medan ni jobbar. De lär era barn i skolor och förskolor. Tar hand om er när ni söker vård. De tar hand om era tänder och så vidare.

Ingen lyssnar på Sten Stensson.

Helikopter är på plats och får nu order att försöka att skingra puben. De ropar ut i en megafon att alla kommer att bli duschade av vatten om de inte skingras nu på en gång.

Någon eller några lämnar genast massuppbådet. Snart är det bara nynazisterna som är kvar och de vägrar att lämna sina positioner.

Nu släpper helikoptern av vatten på dem från vattensäcken som hänger under dem. Nynazisterna springer i väg som de blötaste blötdjur som skådats.

Deras tro och iver finns tyvärr kvar och kommer säkert att eskalera men om alla vill vägra följa John kanske vi kan skapa en bättre och kärleksfull värld. Jag vill då stanna i den tron.

© Ljusletaren

23 november 2018