Många bara klagar och klagar. De skulle ha haft det så bra om livet hade visat dem en annan sida. En del är bara födda missnöjda eller ... En del vill bara ha mer och mer och ingenting är bra nog för dem.

Det är så härligt när man börjar att vända på sitt tankesätt och inser vad man har mycket att vara tacksam för. 

Träna dig därför att varje dag inse hur mycket du har som är bra!

Saker som du tar för givet kan fort ryckas bort från dig. Lika fort som någon rycker bort en matta under dina fötter.

Allt är inte för evigt! 

Tänk dig bara vilken enorm lyx det är att kunna gå ut och gå. Vandra bland olika naturmiljöer. Lyx att kunna se det vackra och lyssna på vacker fågelmusik eller annan musik. Ta upp ett surblad och känna på dess smak. Minnet är helt OK och du minns denna naturpromenad med glädje.

Alla dina sinnen fungerar ... bara det är en lyx att vara tacksam för!

Du kan hålla din eller dina andras älskling/älsklingar i handen. Du kan kramas och du kan le. Hudkontakt är viktig för hälsan och glöm därför aldrig av det.

Din erfarenhet och vishet kanske uppskattas av andra så berätta på så länge någon vill lyssna på dig.

Husdjuret är en gåva och behandla därför det djuret som en stor gåva!

Du kan läsa och du kan skriva och du kan prata ... varför klagar du då så förbenat mycket? Vem vill inte ha talets gåva återigen bara för att be vackert om ett glas vatten till maten som ett exempel.

Var i stunden och njut av det du har för snart kan din dag vara förändrad och någon kanske inte finns med längre i livet.

Var tacksam och spara ned dina finaste dagar tillsammans med dem du har eller har haft kär. Minns allt gemensamt ni har gjort tillsammans med en stor glädje  <3 

Sitt inte och var missnöjd för det kan komma en dag då du inser vad du gjorde fel som bara var så "anti" mot allt och alla.

Öva och öva på att vara tacksam och träning ger färdighet! Bakslag ... upp ur svackan för att åter bli tacksam.

/kram från en som är tacksam för vad livet ger var dag  <3 

Ps Alla har drömmar och vem vet ... en dag slår de kanske in ... kanske som en belöning för att man ser på livet med rätta ögon  ;-)