Trött, tröttare än tröttast. (Fiktivt)

Alice var så trött att ögonen gick knappt att hålla uppe. Hon försökte och försökte men till slut så somnade hon där hon satt. Huvudet hade ramlat ned mot bröstet. Hon försökte att skärpa sig men det var stört omöjligt att hålla sig vaken.

Personer i väntrummet tittade på Alice och smålog när Alices huvud ville falla ned mot bröstet hela tiden. De tittade diskret bort när Alice försökte att hålla sig vaken.

En efter en blev inropade hos tandläkaren. Nu var det bara den sovande Alice kvar. Tandsköterskan blir full i skratt då hon ser Alice.

Då är det din tur Alice säger tandsköterskan med lagom hög röst. Ingen reaktion alls. Tandsköterskan undrar för sig själv om hon vågar gå fram för att peta på Alice? Det måste hon göra så Alices får sin inbokade tandläkartid.

Tandsköterskan går fram och tar lite lätt i Alices arm. Alice rycker till och ser helt förskräckt ut. Var är hon? Vad har hänt?

Tandsköterska märker Alices undran så hon säger bara att det är din tur hos tandläkaren nu. Då klickar det till hos Alices och hon småskrattar och ställer sig upp och följer med tandsköterskan in i rummet där tandläkaren befinner sig.

Tandsköterskan måste bara får retas lite med Alice. Säger därför till tandläkaren att här har vi en lugn person som inte är rädd för din behandling. Hon till och med somnade.

Tandläkaren skrattar och hänger med i skämtet och säger, så bra när vi ska dra ut en tand idag. Alice spärrar upp ögonen av förskräckelse. Men jag ska bara rådgöra med dig idag om vad som ska göras med mina tänder nästa gång?

Tandläkaren skrattar och likaså tandsköterskan. Vi skojar bara med dig. Kändes så kul att göra det när du hade somnat i väntrummet. Alice skrattar med dem båda.

Hur det gick med hennes framtida behandling vet jag inte men jag vet att tre personer fick sig ett gott skratt.


@ Ann-Britt Berglund

11 februari 2022