Positiv ådra


Tjo ho vad jag är glad. Munnen vill bara le. Solen skiner. Det blåser rejält ute men vad gör det när sinnet är glatt.

Fåglarna kvittrar och de har frön i fågelbehållare. Finns även utblåsta frön på backen. Deras kvitter har allt en hög decibel. Erkänn att ni nu genast kom att tänka på Kicki Danielsson och Miss Decibel.

Måste erkänna att jag som oftast scrollar bort negativa inlägg i Face Book för det ger mig ingenting mer än en olusten känsla. Läste någonstans att efter trettio minuter är man smittad. Bevare mig väl för det, för vem vill bli smittad.

Jag vill vara i min bubbla där jag trivs så bra. Stöta bort det som i dagens läge inte alls engagerar mig. Tids nog får jag återigen min del av kakan så varför tjuvsmaka på kakan i förtid.

Rycker i hela kroppen av glädjeendorfiner. Härlig känsla som jag vill bevara länge och väl. Är jag glad så delas den glädjen vidare till andra, så tror jag i alla fall.

Gud är mitt vittne på att jag är en ganska så optimistisk person. Givetvis är jag mig själv, fattas bara annat.

Allt går så mycket lättare om man har begåvats med en ljus livssyn.

Jag riktigt lider med dem som ser allt i nattsvart mörker. Nu räknar jag inte in personer som lider av någon diagnos utan jag menar personer som vill utmärka sig i sin klagan.

Alla individer ska räknas in i vår skara men håll med om att individer som bara klagar är svårt att se något ljust i. Ja, jag vet att de kanske är olyckliga men varför dra med sig andra i sin onådiga klagan?

Ögonblick av lycka är att kunna se det fina var dag. Vem kan då inte bli glad?

Är man sur eller tvär så låt det för Guds skull inte gå ut över andra. Då ska man bara vara och låta allt surna ut.

Glöm förtret!

Läste idag att gå undan tio minuter på jobbet om du är sur för det vinner dina arbetskamrater på och säkert din chef också.

Fåglarna bara äter och kvittrar.

Förresten vem har sett en sur fågel? Har någon gjort det så är det inte ofta.

Låt oss göra som djuren och bara vara och ta reda på varje gyllene ögonblick.

Hoppas att detta blev ett varmt inlägg så att även du kan le lite grand.


© Ljusletaren

25 februari 2019